Feldirigerat :)

Vilojobb
8.11 Dubbelettor!

Vissa dagar blir saker bakvänt. Det började med att vi väcktes strax före kl sex. Japp. Misse hade tagit in en liten mus som hon nu tappat bort och röjde runt efter. Inte hittade hon den och det var bara att låta saken bero. När barnen gått till skolan och Mattias till ett morgonmöte och jag drack en kopp kaffe i köket hörde jag ett våldsamt brak från ovanvåningen. Musen var funnen, men inte fångad. Efter massa debacle – där den lilla jagade bl a försökte springa rakt över mitt ben men jag inte var snabb nog att fånga den – bowlade Lakrits ner sitt byte till hallen (asså jisses sicken speed på de båda pälsdjuren, jag har aldrig sett en svart katt rinna så fort nerför den stentrappan!) och jag tänkte jippi, nu är musen fast! för bland skorna skulle den bli lätt att fånga. Mycket riktigt hade jag strax den lilla gnagaren under ett halvt påskägg och står utanför ytterdörren just i färd med att släppa ut den i frihet när den korkade lilla pellejönsen tar ett rejält skutt ut ur påskägget och SPRINGER TILLBAKA RAKT IN I HUSET…

Kallar bilden ”Liten mus under halvt påskägg”

För att inte trötta ut med en lång historia om hur jag medelst mod och list var nära att återigen fånga bytet, komprimerar jag eländet och avrundar med resultatet: vi har nu en husmus nånstans på nedervåningen.


Jobbade ensam med maken på förmiddagen och fick städat unden en del på to do-listan. Några glada kunder fick jag också nöjet att assistera och sen var det eftermiddag och Mattias åkte hem. Tisdagar är gympadag för Milla och pappan! Anna och jag hade sen en ganska lugn eftermiddag där hon briljerade på sin front och jag på min (det är änna bra när en kan utnyttja kompetensen där den gör bäst nytta!). Plötsligt var klockan sex och det var dags att stänga butiken. Jag stannade dock kvar nära timmar för att reda ut lite frågetecken och komma ikapp med dagsrapporter och marknadsföring.

Avslutade kvällen med att räkna kassan. Fyllde på skrivarpapper, men nåt bidde lite fel 🙂

Nackdelen med hålat papper :p

Insåg då att det var dags att lämna skeppet och cyklade hemåt i mörkret! Bättre lycka nästa dag tänkte jag när jag för tredje gången kontrollerade att jag verkligen låst dörren till lokalen 😀


PS. jag har lagt lite mer tid på att bygga om nosarna. bland annat flyttade jag sidomenyn och la in blädderknappar framåt och bakåt mellan inläggen i läsläge. inläggen är nu också i fullbredd, något jag saknat sen tidigare. om något inte funger som det ska nu efter tema- och kodbyten, hojta gärna så jag kan försöka justera mallar och koder isåfall!

Vilojobb
8.11 Dubbelettor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *