Glasögongrubbel!

28/11 Inköpsresedag
Julskyltstävling!

Den optiska åldern har bliddit högre än glasen jag har räcker till, och då passar jag på att byta bågarna samtidigt.

Jag väljer mellan tre, även om en av dom egentligen inte är nåt alternativ (på riktigt). Men visst hade det varit skoj att spetsa till sig lite knasigt!

Vad tycker du?

Oscar Magnuson
Chloe
Lindberg
28/11 Inköpsresedag
Julskyltstävling!
7 comments Lägg till din
 1. Jag har ju typ gått och blivit helt blind känns det som. Optikertid på torsdag. Det lär bli både terminalglas och vanliga brillor (och troligen solglasögon också när jag är i farten)

  Vill du vara smakråd?

  1. Du har väl inte haft glasögon tidigare? Eller har du kört med linser (sånt där syns ju liksom inte!)? Men måste du ha specifika terminalglas? Vilken optiker har du bokat hos?

   Ställer självfallet upp som smakråd, hiva över lite bilder bara!

   PS. Ska jag tolka din avsaknad av åsikt kring mina glajjer som att du inte tycker om alls och därför håller dig taktiskt tyst? :p

   1. På a) svarar jag att jag har haft glasögon i 25 år. Även om jag aldrig använt glasögon hela tiden och väldigt sporadiskt de senaste åren. På b) svarar jag att jag antingen kommer behöva progressiva eller olika glasögon för nära och långt bort och eftersom bildskärmsarbete är som det är känns det vettigt med ett par speciellt för det. (Du måste komma ihåg att jag normalt tillbringar hela dagen framför mina skärmar). På c) Synsam på torsdag. Så att jag hunnit plocka ihop några bågar innan pilatesen.

    Jag tycker inte alls du ska tolka mitt brist på åsikter om dina bågar som ointresse. Jag tycker de känns lite bleka, men eftersom alla tre har nästan lika samma färg så är det antingen jättemodernt eller precis vad du vill ha. Mittenvarianten är kul som extrabågar men risk finns att man tröttnar om varje dag.

    1. Det är ju där dom progressiva kommer in! Har har ju kört light-progressivt i flera år och jag mina sitter på näsan varje dag alltid utom när jag badar badkar eller sover. Funkar fett bra! Har dessutom lyxat med bra glas så dom har inte en repa och reflekteras inte ett jota. Skillnaden såg jag tydligt när jag försökte ta kort på en person med enligt sig själv billiga glas… ögonen syntes ju inte bakom blänket och hen fnissade åt sin ”snålhet” (obs inte mitt ord!). Klart värt att betala lite extra då tydligen! Men det där vet ju du som erfaren glasögonbärare. Jag är ju noob i sammanhanget 🤓

     Kanske är dåliga foton förresten för annars är det festligt att du tycker glasögonen ser likadana ut 😂😂 det är en tjock båge i mörkt mörkt brunt, en nästan genomskinlig båge i transparent rosa och knäppbågen från Chloé som är gulmetall och cerise 😜

  1. Tack! Bra smak! :p! Måste faktiskt erkänna att jag hade asagobbasvårt att bestämma mig… men till slut var jag ju tvungen att komma fram till nåt 😀 är säker på att det blir bra iaf, oavsett hur avigt det känns i början – och hur svårt det är att känna sig nöjd med ett beslut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *