13/12 Musikhjälpen 2018, Lucia och Ikea

10/12 Nyglajjad!
16/12 Adventsmiddag!

P3s årligt återkommande och välgörande jippo Musikhjälpen sänds i år från Lund. Faktiskt försökte kommunen få sändningen till torget i Varberg i år, och vi låg tydligen bra till, men vi är väl snäppet för liten stad för att SR ska våga hoppas på ett bra engagemang från besökare utanför buren?

Sedan förra året har vi iaf en egen Musikhjälpsinsamling här i stan. Det är lokala artister och ”kändisar” som uppträder och samtalar från den inglasade uteserveringen på Varbergs Stadshotell & Asia Spa under 33 timmar nonstop. Lolles sponsrade/skänkte pengar förra året och självfallet så även i år. Årets tema, ”Alla funkar olika”, där insamlingen går till funktionshindrade runt om i världen känns välriktad och viktig.

Vi stödjer genom vårt företag årets upplaga av Musikhjälpen


Ikväll håller Påskbergsskolan två luciakonserter i kyrkan. EmmaLi är med i kören och hon har liksom förra året ett litet solonummer som julgran Så här ljuvlig var hon förra året, och även om dräkten kanske blivit lite kortare i rocken i år är hon lika glad och uppspelt (men lite mer nervös) nu som då!

Luciakonsert i Varbergs kyrka, 12 december 2017

Mattias och jag är butikslediga idag så vi har spenderat förmiddagen med att röja inför Ikea-leverans med bl a tjejernas nya våningssäng! Det har inte varit lätt att hitta en säng som är liten – deras rum har ganska liten golvyta och snedväggar på det – men till slut hittade jag en Tuffing på Ikea som jag klickade hem. 495:- kostade hemleveransen, men då bär de också in dit vi vill ha möblerna (inte bara till tomtgränsen som många andra leveransavtal lyder) och jag passade på att beställa två hurtsar och en hög stearinljus när jag ändå höll på. Jag antar att våningssängen är av halvvissen kvalitet eftersom den är så billig, framför allt brukar billigare möbler vara ett h-lvete att montera :D, men kanske går den att modifiera med madrasser eller spånskivor om det visar sig att den är obekväm att sova i?

10/12 Nyglajjad!
16/12 Adventsmiddag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *