16/12 Glöggmys!

16/12 Adventsmiddag!
17/12 Snöpudrat

Traditioner är trevliga tycker jag. Särskilt traditioner som bygger på gemenskap och trevligt umgänge! Sedan trettio år tillbaka (om jag förstått saken rätt) bjussar en familj i bekantskapskretsen på glöggmys över generationsgränser och för andra året i rad är vi välkomna. I år sammanföll myset med en jobbsöndag men vi snurrade ihop butikspåsen så fort vi kunde efter stängning och skuttade ner till restaurang Nami för att få en kvarts sittning med glögg, kaffe och en lussebulle! Underbart är ibland kort och eftersom vi inte fick lov att hjälpa till att städa undan så körde vi hem. TACK fina vänner för en oerhört najsig avrundning på helgen!

Nu viskas det om snö och då känns kylan och ruggigheten i luften mycket enklare att hantera.

Söndagkväll på torget och det doftar snö!


Den där våningsängen ungarna fått förresten. Du tror la inte det fattades en skruv i förpackningen? En skruv som skulle hålla uppe själva sängbotten och därför är viktigare än nästan alla andra skruvar i påsen. Och du tror väl inte att just denna skruv är restnoterad och har ett preliminärt leveransdatum som lyder 28 december. Asså. Jahapp. Men efter att ha chattat med kundservice och sen telefonerat med dom las ett supportärende och jag skulle få åka till Ikea i Kållered för att där få en skruv. På vägen hem från Göteborg idag passerade jag därför Kållered. Hur skruven ficks fram? Jo, genom att bryta en Tuffing-förpackning och plocka ut två skruvar till mig! Två skruvar fick jag som säkerhetsåtgärd 🙂 Och dessutom fick jag milersättning! Jag hade hintat om den redan i telefon och tydligen hade kundtjänstmedarbetaren förberett allt redan så jag fick bara uppmaningen att stoppa kortet i kortläsaren och vips satt det 233:- på kö för insättning på det! Plötsligt känns den där skruven nästan som en vinstaffär. Att sängen då är precis så obekväm att sova i som vi befarade när vi såg konstruktionen… det får vi försöka reda ut genom att lägga t ex spånskivor i bottnarna som kan fördela vikten lite bättre. Ribborna består nämligen av tunna metallskenor på ca 25 cm avstånd. Det blir ju som att ligga på pinnar liksom 🙁 skruv och sängbotten tar alltså kanske nästan ut varann? Å det är väl ändå okej eftersom sängen var otroligt billig i inköpskostnad.

16/12 Adventsmiddag!
17/12 Snöpudrat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *