26/12 Kungsgranen!

Julafton!
27/12 Shoppingsällskap del 1

Japp jag är asmallig över årets gran. Surt då att vi inte lyckats få tummen ur att bjuda hem en endaste gäst i år. Får föreviga gran-usslingen här i nosarna istället! Och om vi har tur efter nyår så kanske den fortfarande står så grön och grann att vi kan lyckas visa upp den för levande mänskor sittande kring ett bord!


Godis i granen, dock oätligt eftersom det är äldre än kidsen 😀
Grön och grann!
Tät och fint klädd av barnen och maken
Vi har ingen stjärna i toppen, har inte haft på flera år, en ängel strålar lika fint tycker vi
Finaste pyntet
Kungsgran är fin på ett Disney-vis, men doftar ingenting…

Aldrig förr har jag haft en kungsgran i mitt hus. Jag brukar föredra rödgran pga billigare och mer ”svensk” liksom. Dessutom har min pappa plockat grantoppar till oss från Nösslinge där vi haft stuga sen mitten av nittiotalet men sen några år tillbaka är Bokeholmen sålt och vi får iofs fortfarande hämta hem granar från skogsbönderna där men… nä det har inte blivit av. Och en stor nackdel finns med kungsgranen, den är helt doftlös!! Så frågan är om det inte blir en traditionellt närodlad rödgran nästa år ändå. För julgransdoftens skull liksom! Men fönsterträden kanske gillar kungsgranen mer?

Julafton!
27/12 Shoppingsällskap del 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *