6/12 Födelsedag och inställd ledighet

Julskyltstävling!
8/12 Starstruck!

Exakt 40 år har gått sedan jag blev storasyster. Min bror och jag har sedan flera år tillbaka tyvärr ingen kontakt, men det hindrar mig såklart inte från att tänka på honom extra mycket just idag!


Nåt annat som också är långt ifrån jublande fest är att vardagen nafsar oss i hälsenorna. Mattias har varit ussligt förkylt i flera veckor känns det som och det beror la sannolikt på att vi inte har det ultimat på jobbfronten. Trots bra kollegor/personal som underlättar i butiken så räcker tiden ändå inte till för allt det utanför jobbets fysiska och psykiska väggar. Idag t ex blev, trots lång framförhållning och uppskattad inhoppsinsats från det äldre Hedberg-gardet, dagsens efterlängtade och gemensamt lediga dag med kort varsel tyvärr inställd. Men det är bara att mumsa i sig äpplet. Såå surt är det ju ändå inte. Jag menar, det kunde varit värre. Pusslet är klurigt att få ihop och ibland lönar det sig faktiskt att dyka in i vågen när den kommer istället för att kämpa mot strömmen. Dessutom hade vi igår möte med en person som kanske kan rycka in som kompletterande livlina. Så medan vi lackar mot jul, årets mest hektiska tid försäljningsmässigt, känns det hoppfullt och roligt. För det är trots allt gifvetvis uthärdliga problem att ha för mycket att göra men ändå kunna skrapa ihop till sina fakturor.

Idag blev det alltså inköpsresa till en av butikens största varumärken, skjorttillverkaren Stenströms i Helsingborg. Företaget är förutom leverantör till Lolles också hovleverantör vilket vi lägger på det faktum att Knugen och Vickan liksom våra kunder har bra smak 😀 Många fina varor blev det på orderblocket och det ska som vanligt bli spännande att se hur god jord våra val faller i.

Huvudkontoret i Helsingborg: ingen vacker byggnad på utsidan men så mycket fint på insidan!
AW19 bakom en varm vinterbukett
Mattias kikar på ett av bladen med stickat hos Stenströms: tröjor och slipovers

Företaget tillverkar förutom skjortor, accessoarer och stickat (vilket är de varugrupper vi huvudsakligen jobbar med från Stenströms) också t ex kavajer, t-shirts och piké. Produkterna håller hög kvalitet och tillverkas uteslutande i Europa vilket jag tycker är viktigt ur miljösynpunkt.

AW19 – snart i en…
…butik nära mig!


Som vanligt när vi hälsar på vår representant Gustaf bjussas det på lunch med havsutsikt:

Pålsjö Krog i decemberregn


Det finns sämre sätt att spendera en ledig dag på jobbet än med kollegor/leverantörer/vänner! Som du säkert förstår är det så jäkla skoj att faktiskt själv få välja vad vi ska sälja i vår butik. Pirrigt, ja, och nervöst. Men framför allt en ynnest. Att få styra över sin arbetssituation på ett sätt få anställda inom Handels-sektorn får möjlighet att göra funkar som fristående liten butik där vi själva bestämmer vilka varor vi ska erbjuda våra kunder. Vissa leverantörer hälsar på oss i butiken med sina kollektioner men några företag jobbar från stora showrooms dit de bjuder in sina återförsäljare. I de förstnämnda situationerna kan alla (som jobbar den dan) vara med och tycka men på resorna är det bara Mattias och jag som står för inköpsfiolerna. Ansvar för egna finanserna kallar jag det, och ser bara fördelar med att Lolles Kläder är en fristående liten butik med ganska blygsam omsättning!

Sorry att det blir så mycket jobbtugg i nosarna… jag har mängder av ämnen jag skulle vilja skriva om men det finns liksom inte så mycket energi över till sånt som inte berör min absoluta vardag… iaf inte just nu men inget i livet är egentligen statiskt har jag lärt mig. Kanske detsamma gäller det jag berör i första stycket?

Julskyltstävling!
8/12 Starstruck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *