Julafton!

22/12 Julavslutning
26/12 Kungsgranen!

Äntligen kom julafton! En mer unisont emotsedd och efterlängtad dag finns nog inte i västvärlden. Om en inte är t ex amerikan då förstås, och ser mer fram emot juldagen…

Vi väcktes tidigt – för att vara vår familj – av en liten åttaåring som kom tassande in och viskade ett förväntansfullt ”God jul!”. Sen drog det stora julstädarrejset igång. Jo, vi hade börjat lite försiktigt på lördagkvällen och huset var dammsuget redan den 23:e, men med tanke på hur länge sen det var vi faktiskt storstädade hemma hos oss så behövde vi dela upp eländet för att inte fullständigt gå under av blä och julstädtrötthet. Ett väldans tjatande om julklappar gjorde att hela familjen gemensamt drog lasset, ”ju fler vi är ju fortare går det”, och efter lunch eller så delade vi våra julgåvor. Jag fick min önskade duschtvål och av Mattias ett par vackra örhängen! Mattias fick ölglas och barnen fick det de önskat sig: böcker, lego, en kjol, en basketboll och en låda smink. Du som känner oss kan säkerligen enkelt fördela klapparna rätt mellan respektive tös.

Granen togs in den 22:a och kläddes den 23:e. I år har vi för första gången en kungsgran, noga eftersökt lokalodlad och huggen i Kungsäter! Ska jag nu ha en potentiell miljöbov i mitt hus så ska den iaf vara så miljö-obovig som möjligt 🙂

Årets julträd färdigklätt, dagen före julafton


Även katten Skeptisk uppskattar som synes granen. Såg du på bilden ovan på vilket sätt? Om du missade misse kommer en förstoring här:Under och strax efter Kalle Anka dök gästerna upp; barnens far- och morföräldrar. I år körde vi ett lite annorlunda upplägg med sill som ”välkomstdrink” varefter klapparna delades och öppnades. Sen tog vi välkomstdrink på riktigt, en del årets Blossa-glögg och två delar bubbelvin (se rubrikbild). Det var väldans smaskigt!

Blossa 2018, en vitglögg med inspiration från Amalfikusten

Själva julmiddagen blev sen en väldigt trevlig men stundtals högljudd historia. Jag gjorde misstaget att säga ”Annie Lööf” och sen var det igång 😀 Vi har en hög tröskel för åsikter och diskussion i min familj och det har vi nu delat med oss av. Kidsen är vana och vet att vi inte är arga bara för att det hojtas (snapsen och bubbelvinet hade en viss påverkan på ljudnivån såklart) och jag är glad att vi kan ha så många olika åsikter och ändå tycka om varann!

Nu väntar tre dagars julledigt för familjen med bara få inslag av jobb – förberedelse inför mellandagar bl a. Jag tror det kommer ta ett par dagar att varva ner men Lego-bygge och filmtittning here we come! Och vi pausar soffsittandet med traditionsenligt dopp-i-grytan hos min pappa som juldagslunch. Sen återgår vi till slow mode igen 🙂

22/12 Julavslutning
26/12 Kungsgranen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *