Äventyrsbokning!

Ut med Knut
Bowlingkalas

Att boka resa i sista minuten kan vara ekonomiskt fördelaktigt. Min erfarenhet är dock att det är billigare att planera i tid, fast det är klart mer spänning i att inte ha allt spikat å klart ett halvår i förskott!

Kanske är det för att jag har onödiga krav? För att jag har uppnått den ålder där bekvämlighet trumfar nattklubb? Fast nä. Inte bara. Vi vuxna människor med jobb och barn i skolan kan inte spontanresa och pricka billiga avgångar. En hel del framförhållning krävs bara för att få en tåg- eller flygavgångar som passar schemat. De fyndmöjligaste boendena är såklart snabbt fullbokade. Problemet för en familj med halvstora barn att också vi inte får bo i hur små rum som helst. Vi har varit med om att tvingas boka juniorsviter för att ”få plats”, och i vissa lägen är det förhandlingar med hotellen direkt som gäller för att få lov att lägga kidsen i samma säng eller dela med oss. I Thailand har jag t ex lyckats boka mindre rum genom att först fråga efter pris på ett dubbelrum och därefter förhandla till barnen. Att en flygbiljett för en nioåring dessutom kostar ungefär samma som för en vuxen kan kosta många extra tusenlappar när de billigaste biljetterna såklart redan är norpade.

Vad har vi bokat den här gången då? Jo! Nåt som påminner om det på bilden nedan men ändå är nåt helt annat. För oss är det lite knasigt och jämfört med vart och hur vi brukar resa är det verkligen annorlunda:

Soluppgång ur havet är jag inte bortskämd med!

Det ska bli spännande på ett helt annat vis än våra halv-longstay på Koh Lanta. Mattias är superpepp och jag med och barnen kanske inte riktigt lika mycket men i huvudsak är det väl den långa resan som avskräcker. Varför jag inte berättar vart vi ska? Tja. Kanske mest för att suga på karamellen själva en stund, men också för att se om det är någon som faktiskt är nyfiken på att veta!

Tjenixen!

Ut med Knut
Bowlingkalas
8 comments Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *