Bowlingkalas

Äventyrsbokning!
Födelsedagsbarn!

Att hänga med en bunt åttaåringar en eftermiddag i en bowlinghall var riktigt kul! Det tyckte både åttaåringarna själva och föräldrarna till klassens äldsta åttaåring!

Vi hämtade kidsen direkt på fritids efter skolan. Så himla smidigt att ha världens bästa fritids som bah fixar och alla ungar var påklädda och redo! I samlad, nåväl, tropp skuttade vi de få hundra metrarna mellan skola och idrottshall där bowlinghallen ligger och jag var imponerad av hur försiktiga och skötsamma alla var när jag förmanat att ta det lugnt. Vi gick direkt till ett rum bakom själva hallen där vi fick fika och alla delades in i ”lag”. Ett visst debacle blev det att få alla att vara med någon (jag fick lite ont i magen av det där att dom skulle välja själva) men jag försökte guida och hjälpa så gott jag kunde.

När det var dags att gå ut till banorna var alla redo och laddade. Och till min förvåning lydde de återigen uppmaningen att inte springa och i ett förvånansvärt prydligt led fördelade sig alla barn med sina lag vid bollreturerna på sin bana. Jag fick ansvar för ett lag som kallade sig Fortnite och jösses så duktiga dom var!

Milla bowlar på sitt kalas!

Flera strikes blev det fördelat bland alla borden under spelet och med facit i hand skulle vi kanske spelat 45 minuter bara. I slutet av timmen var alla nämligen trötta och de flesta bollarna gick faktiskt i rännan, men jag hoppas och tror att alla hade skojigt ändå? Efteråt gick vi tillbaka till rummet där bakom och Milla öppnade sina paket med hjälp av snurra flaskan. Några kiddisar såg väldigt ledsna ut då och det visade sig att dom hade glömt ta med paket. Mattias och jag tröstade och förklarade att det inte gjorde nåt alls och då såg de lite gladare ut.

När det var slut samlade vi ihop allihop och tog med dom upp i friska luften utanför. Ett par barn levererades tillbaka till fritids och resten hämtades eller gick hem själva. Alla som gick hem själva sa till ordentligt innan de gick och då blev kontrollfreaket (aka jag) superglad!

Jag hoppas och tror att det blev ett lyckat, om än lite annorlunda kalas. En stor fadäs var att vi glömde kalasgodiset på kontoret på jobbet… en följd av detta blir att vi kommer bryta mot eventuella regler och låta Milla ta med en bunt tablettaskar och geisha till alla i klassen imorrn! Det där med godispåse är ändå överreklamerat tänker jag och en busig näve godis på skoltid kompenserar förhoppningsvis klanteriet 🙂

Tjenixen!

Äventyrsbokning!
Födelsedagsbarn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *