Jullovsaktiviteter

Nyårspromenad
Monetärt kaos!

Kidsen och föräldrarna sysslar med olika saker på jullovet: dom vuxna jobbar och dom små sover 😀 Jösses så länge dom kan sova om vi inte väcker dom/påminner om att dom måste gå upp. Framåt lunch är inga problem att spendera i sängen tydligen och jag undrar om detta sjusovande eskalerar i tonåren? Blir liksom inte mycket dag kvar då :p Men dom har i rakt nedåtgående led ärvt denna förtjusning i att sova: själv kunde jag förr lätt spendera mer än halva dan under täcket!

Idag hade vi iaf hjälpt dom organisera lite kompisdejter. Dom skulle gå på bio var det tänkt men tänka sig, ett historiskt ögonblick i Varbergs biografs historia… salongen var full!? Sen kan det ju diskuteras hur klyftigt det är att lägga en barnfilm i minsta lokalen klockan tolv mitt på jullovet, men… det fanns säkert bra anledningar till det.

EmmaLi och hennes kompis valde att se Sune vs Sune som gick ungefär samtidigt men den hade Milla å hennes kompis redan sett så det blidde streamad film (Storkarna) på TVn hos kompisens föräldrars restaurang instället. Efteråt gick elvaåringarna hem till oss och hade solodag i huset medan åttaåringarna drog till jullovshopplandet i Wictory Center. Hem fick vi en sminkad liten nos och jag tycker det var en av de vackraste ansiktsmålningar någon av ungarna kommit hem med:

Matchar badrummet!

Anar att åttaåringen funderar över om den i julklapp fådda sminklådan ska kunna användas till dylika utsvävningar…

I spegeln fångades ett ögonblick av ögonen-släppte-kameralinsen

Imorgon är det trettondagsafton och vi har ganska spontan middag med två klassisar till Milla och deras mammor. Tjejmiddag med Mattias vill säga. Papporna var schemalagda för jobb den här gången, kanske kan vi rodda ihop en riktig parmiddag nånannangång istället 🙂

Nyårspromenad
Monetärt kaos!