Första dagen i Buenos Aires

London, baby!
Dagsens tips: Cementerio de La Recoleta

Värmen är välkommen men den heta storstadsluften blir lite extra tung att andas efter en lång flygresa. Buenos Aires är en trevlig bekantskap som vi ser fram emot att försiktigt utforska. Guideboken har vi lämnat hemma, men google är en bra reskompis nu för tiden och vi har en del planerade besök vi vill försöka hinna checka av innan vi hoppar på båten på söndag!

Hotellet heter Own Recoleta och är ett lagom stort och trevligt cityhotell, ett fräscht och oväntat personligt boende på en lugn gata i stadsdelen hotellet är döpt efter. Vi anlände för tidigt såklart, planet landade enligt schema kl 8 och även om det tog lång tid att ta sig genom tullen så gick det sen smidigt att åka med den förbokade chauffören. Redan klockan elva ungefär var vi på plats och rummet var inte klart, men portiern var mycket välkomnande och hjälpsam. Det finns en bra hemsida med bilder för den som är nyfiken på hur hotellet ser ut.

Vi promenerade en stund i omgivningarna, tog ut pengar, åt lunch och doftade in stan. Det är livligt och högljutt i Buenos Aires men ändå dämpat och lugnt på ett lite lojt vis. Stan är oväntat grön med träd långs många av de otroligt raka alléerna och små parker ploppar upp som oaser i asfaltsdjungeln.

En lummig ganska vanlig gata här i BA

 

Arkitekturen är klassiskt sydeuropeisk och generellt väldigt vacker: pampiga stenhus med dekorationer, och många av fastigheterna har balkonger där stora buskar och träd får växa i krukor vilket tillför ytterligare grön känsla till stan. Mänskorna ger ett ostressat intryck och trots att trafiken är tung och brötig känns det här överlag som en väldigt sympatisk storstad i världen. Fast lunchen, den blev la inte riktigt vad vi tänkt kanske men pasta är okej och mätta blev vi! Och stället var lite annorlunda:

Lunch åt vi längs livliga Av. Del Libertador, rakt över järnvägsstationen (som vi faktiskt inte besökte)

 

Tillbaka på hotellet checkade vi in i vår lilla studio; sovrum, vardagsrum (med extrasäng och bäddsoffa), badrum, en extra hall med garderob och ett litet pentry på nionde våningen i den innersta byggnaden. Rum #905 är alldeles lagom stort och det tog oss ungefär fyra minuter att få stället se ut som om vi bott här en vecka 😀 ingen idé att packa upp väskor ju och alla kan nog gissa hur det är att leva ur kappsäck… :p Vi har våra två nätter här i stan sen bordar vi fartyget vi ska bo på i tio nätter och då ska väskorna tömmas. Bara att hitta ett par strumpor till oss var i en av tre väskor är liksom ett projekt 😀 men även små projekt är trevliga (oftast) och vi kunde haft mycket värre problem än att inte hitta strumporna.

Tjenixen!

London, baby!
Dagsens tips: Cementerio de La Recoleta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *