Låga moln över Ilhabela

Ovanpå andra sidan Atlanten
T I L L B A K A !

Vi kryssar vidare och som destination två, efter gårdagsens pitstop på ön Santos, väntade regnskogsberg, vattenfall och stränder på ön Ilhabela.

I ottan anlände vi den lilla brasilianska ön, bara ett stenkast från fastlandet och staden Sao Sebastiao. Det här är en ö på UNESCOs lista över naturviktiga områden, som en del i the Atlantic forest biosphere reserveHär finns t ex massa vattenfall men eftersom det var tre kryssningsfartyg som tendrade utanför ön samtidigt det var helt omöjligt att få tag på en taxi – och vi vägrade dyra kombolösningar med lunch och annat folk – så det blev en egen lösning. Vi promenerade på måfå och hittade en strand där vi badade och svettades halva förmiddagen. Sen började vi vandra tillbaka mot piren men tog ett pitstop på en strandbar. Det är liksom sen gammalt att en måste göra det när en inte får möjlighet att bada i vattenfall!

Vi tendrade från båten och efter lite diskussion om huruvida vi hade förtur eller ej iom vår concierge class så kunde vi traska före i kön. Ikväll får vi reda ut framtida stopp 🙃

Celebrity Eclipse från tendrande livbåten
Klassiska strandbilden 🌴☀️! – på en återvändsgrändsstrand 😜
Solen spricker upp!
Vi gick lite vilse men det blev bra…
…och vi hittade en strandbar!

 

Vi har haft en finfin dag! Varmt och avslappnande och salt hav och glass och nu sitter vi på livbåten på väg tillbaka till Eclipse!

Ovanpå andra sidan Atlanten
T I L L B A K A !
2 comments Lägg till din
    1. Så roligt att se dig här Petra! Jaaa det VAR underbart och även om det var jobbigt varmt och svettigt och vi inte fick besöka något av vattenfallen som vi önskat så var det en helt ljuvligt lugn och avslappnad dag! Särskilt nu i efterhand ser jag tillbaka på den här ön med verkligt positiva vibbar. Å den där ölen var inte dum alls 🙂 ungarna fick en glass också som var typ ”hemmagjord” från en Ilhabela-bo. Lite roligt minne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *