Ovanpå andra sidan Atlanten

Dagsens tips: Cementerio de La Recoleta
Låga moln över Ilhabela

Tvår nätter i Argentina försvann i ett nafs. Buenos Aires var hett, dammigt och grönt i en inbjudande blandning. Vårt hem för de efterföljande elva dagarna är Celebrity Exlipse och hon är varken dammig eller grön, eller för den del het, däremot bekväm och ganska stillsam. Internetuppkopplingen var bra i BA med gott om wi-fi, men här på båten är den obefintlig (för den som inte vill hosta upp $299) så jag får öva på att vara offline.

Efter två hela dagar till havs är vi nu på brasiliansk mark. Närmare bestämt på ön Santos vid en av Sydamerikas största hamnar. Mysigt? Njä. Inte just här! Men vi tänker försöka ta en lokal taxi till Sao Paulo som ligger ca 70 km härifrån. En av världens absolut största städer ligger framför våra fötter!

Pga offlineläge på båten blir det sannolikt få hojt från oss under resans gång. Här kommer iaf en vink, ett hallå och ett vi-har-det-fint! från andra sidan Atlanten 👋🏻

Dagsens tips: Cementerio de La Recoleta
Låga moln över Ilhabela
2 comments Lägg till din
 1. Åh så roligt att höra från er, inte för att jag varit orolig precis men det är så ovanligt nuförtiden att inte ha möjlighet till kontakt närhelst man vill eller behöver!

  Ja Sao Paulo är värd ett besök, B.A är även den en jättestad men inte som S.P, och det än är svårt att få överblick under ett kort besök… men ni HAR ju varit där i alla fall!

  Ha fortsatt nice cruise mot Rio, jag håller tummarna för att ni får bättre väder än jag (och slipper tjuvar, min enda erfarenhet fick jag ju just där!), men vädret har hittills varit regnigt men just idag skiner solen och ska i alla fall värma framöver!
  Kramar ich pussar till er alla❣️

  1. Javisst är det ovant att inte kunna höra av sig när en vill! Och det kändes märkligt att inte kunna läsa nyheter och därmed känna sig uppdaterad på vad som händer i världen. T ex hade vi helt missat att Karl Lagerfeldt dött, eftersom vi missade hela den fuzzen så var det tyst om saken när vi kom hem och det var en ren slump att jag bläddrade bland gamla nyheter och såg det. Kändes jättemärkligt att inte ”veta allt”, men inte helt oangenämt heller faktiskt…

   Inte blev det så mycket vi såg av stan egentligen men jag ångrar inte att vi åkte in! T ex fick vi uppleva det märkliga i att åka på en tio-tolvfilig motorväg och vid avfarten hamna rakt i villakvarter! Infrastrukturen var verkligen under all kritik. Det måste ju vara hysteriskt kaosigt i rusningstrafik?

   Varmt var det iaf och parken vi besökte var enorm. Men några av de museum vi hade läst om och hoppats skulle funnits där lyckades vi inte hitta :/

   Kramar tillbaka nu i efterhand från hemmets lugna vrå <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *