20/4 Påskafton

Serverbyteproblem 😜
21/4 Annandag påsk

Med en påsk så sent placerad i kalendern som i år har vädret fina odds att vara vårligt och härligt. Och oddsen är också på rätt sida för mig som älskar sol och värme!

Jobblördag innebär solodag för tjejerna. Som en repris från för några veckor sen löste dom sällskap (och lunch) genom att på egen hand ta bussen till sin farmor och farfar i Trönninge. Dom är stora nu, våra små fina döttrar! Elva och nio år gamla planerar dom gärna sina dagar själva och rör sig obehindrat i sin närhet. Elvaåringen har fått Hallandstrafikens app i sin mobil och fixar betalning, tidtabell och hållplatser utan hjälp. Liiite nervös var hon såklart de första gångerna, särskilt när hon skulle åka alldeles ensam till sin kompis i Träslöv (”hur vet jag när jag ska hoppa av?”) och lite läskigt var det att åka utan vuxna till Trönninge första gången eftersom det kanske skulle vara ett bussbyte, men nu när hon är varm i busskläderna fixar hon – särskilt i sällskap med sin syster – att åka buss som vilken asfaltsunge som helst!

Påskaftons kväll innebar ”påskparad” (dvs påskmiddag) hos vännerna Åsa och Peter med glada människor i deras vackra gamla hus. Knytkalas är kanon och på vår lott hade dragits sillen. Sill i ganska stora lass med och utan sås bar vi tillsammans med gott humör och promenadskor till kalaset. En tur till påskbrasan är nämligen obligatorisk – påskeld är lika viktig som valborgseld här där jag bor! – och i mörker på Rantzauklippan är högklackat inte särskilt lyckat 🙂

Påskbrasan 2019

En lyckad påskafton blev det för oss på fest och för barnen hos barnvakt. Dom små var välkomna att hänga på till påskparaden – det var en del kids som var med – men valde att stå över den här gången. Kanske följer dom med nästa år om det blir repris på inbjudan?

Serverbyteproblem 😜
21/4 Annandag påsk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *