Nittonårig förlovningsring ❤️

17/4 Vårträdgård och försoningsgåva 🕊
Serverbyteproblem 😜

För 19 år sen stod två små fnissiga, pirriga och nervösa 24-åringar på Karlsbron i Prag och satte, vad vi då tyckte var feta,  guldringar på varandra. Dom var ju för resten av livet dom däringa ringarna så det är klart vi var uppspelta och lite byxis! ✨💖✨

Idag är vi äldre och visserligen klokare än då, men tusan har jag nog aldrig tagit ett bättre beslut än att fria till den där unge klädhandlar’n på skottdagen i februari år 2000! Kanske det minst knästående frieriet dock eftersom det stod på ett vykort. Lite knasigt också är att detta vykort, trots välplanering från min sida, kom fram på fel dag. Fast att det var fel dag visste vi inte då! Äktenskapet som ingicks 3 år, 3 månader, 3 veckor och 4 dagar efter förlovningen är därför på alla vis giltigt har jag försäkrat mig om (hos giltiga källor). Det där med fel dag är nämligen så att jag fram till för några år sedan fortfarande trodde att skottdagen infaller den 24 februari (och det är alltså denna dag – på ett skottår – som det enligt gammal borgerlig tradition är ”tillåtet” för kvinnor att fria, inte är jag särskilt borgerlig men jag är inte hellre sämre än att jag kan uppskatta och anamma seder och bruk från olika samhällsklasser 😊). Nå. Tydligen är det så att skottdagen BYTTE DAG från 24 till 29 februari just år 2000. Hur snopet är inte det? Tur ändå att klädhandlar’n hade lika dålig koll på almanacksförändringar som jag! Vem vet annars hur det hade gått med mitt frieri!?

Du är himla bra Mattias. Du är fett irriterande ibland också, men mest är du förjävla bra. Det är tur att vi står ut med varandras operfektheter för de där ringarna vi sen bytte framför prästen Olle den 9 augusti 2003, dom ska ju sitta där i åtminstone 60 år tydligen. Det bestämde vi redan innan vi giftes och då är det ett giltigt avtal. Å då betyder det ju att du har nästan lika länge kvar att dras med mig som fru som vi faktiskt har levat 😜 pilutta dej liksom! ❤️🤸‍♀️🕺🦄

En present till oss från min mamma!

Fjädern på paketet representerar den typ av bröllop det varit efter samma antal år som mamman fick för sig att vi varit förlovade. Men tänka sig här bidde det en kärleksfull tankevurpa! Som den uppmärksamma kan notera är något lite knasigt med texten på paketet i rubrikbilden 😁 den där fjädern är faktiskt perfekt representerad för just årets bröllopsår för Mattias och mig – så vi sparar den till i augusti!

 

De gulliga små kidsen på bilden ovanför här är… ehum… vi 😜 (på kvällen den 18 april för nitton år sen)! Ser nästan lika samma ut idag väl? 😂 Paketet från mor/svärmor har vi inte öppnat än så vet inte vad det är i och nu är klockan mitt i natten (bokstavligen) så jag ska nog försöka få lite sömn 👋🏻

PS. Ja jag kollade upp det. Korrekt namn på 19:årig bröllopsdag är annars galon så det är klart trevligare med en gammal fjäder än en gammal regnbyxa på paketet 🐣 å jaaa, jag vet att det inte är den typen av galoner som menas men det blir mycket roligare så!
edit: kommentera inte detta inlägget eftersom det ligger på fel/gammal server och därför försvinner ev kommentarer när hela bloggen flyttar till nya servrar!

17/4 Vårträdgård och försoningsgåva 🕊
Serverbyteproblem 😜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *