Nosning jag missat att nosa!

Byta webhotell
12/4 Fredagsterapi

Jag gick igenom gamla utkast och hittade både inlägg och foton jag förberett men sen inte fått till att lägga upp. Så kan vi ju inte ha det tänker jag och postar en samlingsnos med gammal opublicerad nosning! O-ordning på de tre inläggen och ska du skrolla förbi och bara läsa ett av dom tipsar jag om det sista. Det är ett viktigt ämne och jag skulle gärna vilja veta hur ni tänker om de 3 indelningarna jag skriver om.

 

Men först ut är ett foto/inlägg från förrförra sommaren:

Vi var på väg hem från tåget och vår årliga semester/jobb-resa till Stockholm. Vi brukar samla en bunt jobbinköp till en av våra semesterveckor i augusti. På så vis har vi lite lättare att få ihop den ena av årets två stora inköpsperioder. Vi kan umgås med barnen på deras sommarlov, göra lite äventyr av en resa till huvudstaden och kidsen är verkligen enormt bra på att hålla sig på sin kant under den tid det tar för oss att jobba. Beroende på hur vi lägger upp resan blir det bil eller tåg, det här året blev det tåg direkt till och sen hem från Stockholm. 

(Inlägget som föregår inlägget nedan handlar om sista dagen på kombinerade semester-/inköpsresan. Det har ungefär fjortontusen foton och finns här!)12/8-17: om solnosar!

Årets kanske vackraste kväll igår, på vägen hem från tåget strålade vi ikapp med solen som låg lågt på himlen!


ljuvligt mottagande av västkusten efter några dagar på andra sidan Sverige


 

Sen ett kort inlägg om mitt föräldraskap!28/1-19: Stålmorsan

Mina barn gav mig i födelsedagspresent för några år sen en badanka. Dom hade valt den själv!

Stålankan liksom! Det är fina grejer det!

Jag blir både mallig och lycklig när jag tittar på den. Att det är såhär dom ser på mig är bästa bästa och precis så jag vill att dom ska känna! 

Nu om Jimmy Durmaz som drabbades av en hatstorm helt vidrig och ovärdig:

Varför jag inte postade det när det begav sig vet jag inte. Jag hade ju formulerat mig om saken redan dagen innan och kanske tyckte jag det räckte. Men en påminnelse är inte fel för såhär får det inte gå till. Har du inget snällt att säga så låt bli att säga något alls. Å så tänkte jag till lite om vilka tre sorters mänskor det finns.24/6-18: O f ö r s v a r b a r t

Jimmy Durmaz tar oss med sitt mål mot Frankrike till VM-slutspel. Det har folk glömt ett år senare.

I Sveriges andra VM-gruppspelsmatch, mot Tyskland, glidtacklar samme Durmaz i 95:e minuten Timo Werner precis utanför vårt straffområde och frisparken, som slås på ett kort förflyttat tillslag, placerar Kroos bollen stenhårt i Robin Olsens bortre kryss. 2-1 till tyskarna och plötsligt är vår förlorade poäng orsak till en tsunamistorm av hat riktad mot Jimmy Durmaz. Det rasistiska hatet vet inga gränser och jag kräks över människors beteende. Det finns nämligen inget jag avskyr så mycket som ignorans kopplat till fördomar och hat.

Jag läste en gång att det finns tre sorters människor. Vi kan delas in i tre fack utifrån hur vi tar hänsyn till vår omgivning. Allt kan översättas i hur du lämnar din sittplats i t ex ett tåg, en vänthall eller en parkbänk:

Lämnar du din plats i;

  1. samma skick
  2. skräpigare skick
  3. bättre skick

än du fick den?

Allt handlar om att ta ansvar för sitt eget liv. Det går nämligen inte att kasta skräp i naturen under förevändningen att ”alla andra gör det”. Om ”alla andra” gör fel så har du för den sakens skull ingen anledning att inte göra rätt. Ja, det är svårt att stå emot ett grupptryck och jag menar inte att du ska börja med att ställa dig upp och protestera högljutt ansikte mot ansikte. Men med små aktioner av vänlighet (läs: plocka inte bara sitt eget utan också andras skräp) så blir världen en vackrare plats. Det är initialt ganska lätt att falla i samma grop som ”alla andra”, men med lite eftertanke och omtanke så undviker du fallet. Och för varje gång du undviker gropen, ju lättare håller du dig ifrån den. För det är ingen skön grop att ligga och kräla i. Det tycker iallafall inte jag.

Vilken typ av person är du? Hur lämnar du din plats efter dig? 

Det blev ganska långt och lite tungt på slutet så jag tror det får räcka såhär. Gamla viktiga tankar kommer upp till ytan och jag vill inte blanda ihop röran för hårt!

Byta webhotell
12/4 Fredagsterapi
One comment Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *