Tulpankärlek

SUNday!
Byta webhotell

Krispiga, stilrena, lockande. Det är något med tulpaner som inte går att motstå. I varje fas är tulpanen alldeles underbar. Just nu är mina i sin ungdoms glans och jag testade ett av mobilens inbyggda filter för att fånga dom på bild.

Faktiskt är det premiär för ett av dom där inbyggda filtren och mig. Med tanke på hur dåligt ljus-, kontrast- och färgåtergivningen faktiskt är i telefonens kamera (nä, jag är inte missnöjd, kanske bara lite nördtrött på hur hajpat det är med mobilkamerorna) och hur mycket som trollas fram digitalt i efterhand (vilket jag å andra sidan då är ganska imponerad av) så kan jag väl lika gärna låta nallen göra sitt bästa. Och då blir det – med liiiite hjälp från favvoappen VSCO – såhär:

ser ganska okej ut med dämpat ljus å högdager och höjd skärpa, skugga å kontrast

 

Ivrig att testa gränser borde jag testa att vrida bilden uppochnerpå? Och på sidan? Det är roligt hur ett foto kan upplevas helt olika beroende på hur den beskärs och framställs. Klicka för att skapa ett bildspel!

 

Men hur såg det ur ”på riktigt” då? Direkt från kameran? Originalet vill jag också visa. Eller egentligen, båda originalen: först med filtret jag la på direkt vid fotograferingen och sedan helt naken, dvs med bortsuddat filter:

 

Hade ni orkar fler tulpaner hade jag kunnat posta dom andra bilderna jag tog också. Just nu är det faktiskt bara en enda i massa olika versioner! Men det får vara bra med tulpaner idag. Finns helt säkert utrymme för tulpankärlek fler dagar i nosarna 🌷

SUNday!
Byta webhotell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *