11/5: Hälsodag i Stenhuset!

10/5: Avskeds-AW!
Dagsens tips: Åkulla bokskogar

Nervös som inför en tenta var jag tvungen att gå å björna innan jag cyklade ner till Stadshotellet för att möta Jenny – min partner in crime – denna Hälsodag med sammanlagt 245 minuter Garuda, pilates och yoga. Fast betydligt mer uppspelt än inför ett prov var jag ju. Så himla positivt inställd, och även om jag visste att jag skulle tillhöra de absolut svagaste (och o-vigaste) så hade jag ändå ställt in mig på att ge järnet, ha asball och inte bli besviken om kroppen skulle ge upp före knoppen. Eller vaddå ”om” förresten… ”när” menar jag såklart!

Vi inledde med Garuda; denna träningsform som påminner om pilates men som är mycket mer flödande och dansinspirerad. Av de 85 minutrarna gick rätt mycket åt till att hålla tungan i rätt mun och koll på balans och koreografi men det är roligt att utmanas. Fast jag var bra trött när klassen var slut :p Därefter pausade vi med fantastisk fika i form av nyttigt tilltugg och godis innan vi dök på en timme pilates. Magmusklerna fick slita räv och jisses jag kämpade hårt! Av nån anledning kan jag inte göra vettiga situps, jag fattar inte varför för sååå svag är jag inte i varken mage eller rygg men det är som att jag är fysiskt oförmögen att använda magmusklerna till att i liggande position antingen lyfta överkroppen eller underkroppen. Jag kan alltså inte svinga benen över huvudet heller. Skittrist är det, men jag har förlikats med att jag kanske aldrig kommer att kunna göra en vettig situp. Jag kan iallafall göra annat! T ex ha en supermysig och nyttig lunch ihop med de andra femton grymt goa kvinnorna. Vi mumsade och njöt och samtalade och skrattade och utbytte åsikter och erfarenheter. Att solen sken från en klarblå himmel gjorde såklart inte saken sämre.

Dagens avslutning var 100 minuters härligt svettig och tung yogaklass. Mycket flöden och frigörande positioner, vilket passar mig perfekt. Märkligt nog var kroppen stelare nu på eftermiddagen än på förmiddagen (den borde ju ha mjukat upp sig och blivit lite generösare och böjligare, men nixpix. Min lekamen lever sitt eget liv och jag nådde knappt ner till golvet med fingertopparna på slutet?! Att jag dessutom har ett vänsterknä som känns som fullt av vatten underlättar kanske inte – jag kan t ex inte sitta på knä eller knappt på huk – men jag hade mumsat diklofenak, paracetamol och omeprazol och var förberedd på att få kämpa lite mot demonerna i skallen!

4 timmar aktiv träning senare är jag är otroligt glad att dagens guru och handledare Gabriella på nåt märkligt vis ger mer energi än hon kräver! För fastän jag efteråt höll på att falla isär av fysisk och psykisk utmattning (visst är det märkligt att dom där två hänger så nära ihop?) så kändes det helt magiskt bra! Strålande sol och positiv livskraft gör under för matta Ullisar och tjohej! Det här var bland det bästa jag varit med om!

10/5: Avskeds-AW!
Dagsens tips: Åkulla bokskogar
2 comments Lägg till din
  1. Visst var det fantastiskt! Jag är så glad att jag vågade! Jag har liksom inte riktigt greppat att jag (faktiskt till stor del för ditt pepp) gått från att bara en som inte tränar till en som njuter av (rätt sorts) träning.

    Tabata på torsdag?

    1. Helt magisk dag! Så trött efteråt men så fylld av positiv energi! Kul att vi gick ihop ❤️

      Är himla glad att du hakade på – jag började ju tjata lite redan på Lanta! – och nu är du verkligen en som tränar! 👌🏻🤸‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *