15/5: Kvällspromenad genom hemmaskog

14/5: Blommande fruktträd och blå himmel
16/5: Alabamas abortlag

Åkullaäventyret häromdan gav kanske lite blodad tand, eller så var det det faktum att kvällstemperaturen var så ljuvligt inbjudande att jag inte kunde låta bli: oavsett anledning tog elvaåringen och jag en kvällspromenad –  med korta inslag av jogging – denna underbara försommarkväll.

På spurtlängds avstånd hemifrån finns alltså Påskbergsskogen. Vi avstod från spurt men kunde som hintat faktiskt inte låta bli att jogga lite när underlaget bjöd in till lätta steg. Ett ljusgrönt tak av bokblad är fin omfamning en majkväll när vinden mojnat och temperaturen inte kräver mössa. Och när sällskapet är en liten mänska på väg in i pre-teenåldern med allt vad det innebär av funderingar, frågeställningar och kloka eftertankar blir promenaden både mysig och inte tyst en sekund :p

Bästa sällskapet!

I själva skogen finns massor av olika träd planterade. Flera av dom har namnskyltar och vi passade på att förkovra oss lite i faunan. De enda träd jag känner mig någorlunda säker på är björk, ek, rönn, bok och lönn. Eller… egentligen är det väl bara bok och svartvit björk jag kan. Och fruktträd. Om det finns frukt på trädet som avslöjar sig… och rönn kan jag också oftast känna igen, iallafall när dom har rönnbär på sig! Lönn, det är väl dom med Kanadalöv? Och som det växer näsor på framåt hösten? Eller vänta nu! Jag kan gran och tall också. Och liguster och taxus. Och enebuske! Men nu har jag kanske lämnat ämnet…? 🙂

Träd. Massa träd. Det lilla närmast till vänster vid stubben är en bok! De skrovliga längre bak.. öh, nåt annat?

 

Gamla Nöjesparken står i vacker prakt och över Påskbergsdammen flyger skrattmås och strandskata. Vid entrén till Nöjesparksparken fick EmmaLi feeling och gjorde några armhävningar över de gamla kö-staketen 😁

Påskbergsdammen
I gamla Nöjesparkens park är det numera jättefint!
Gamla entrén till Nöjesparken är bevarad i nästan ursprungligt skicka. Här fick EmmaLi feeling och gjorde några armhävningar!

 

Eftersom jag ligger nåt alldeles vansinnigt efter i min bloggning och liksom aldrig kommer ikapp (idag när jag retro-postar detta är det 12 juni) så får det nog snart bli ett rejält skutt in i realtid. Det är många saker jag har planerat att ta upp och skriva om (orättvisor, aborträtten, vädret o dyl) men jag ska försöka knyta ihop säcken för att repa tag i nosarna. Livet kommer liksom hela tiden emellan och så fort jag känner att jag är på väg tillbaka upp på banan så händer något som sopar undan benen… antingen är det jobb eller vardag eller sysslor eller nåt annat tidskrävande roligt eller tråkigt. Men tjolahopp! Det kunder varit värre!

14/5: Blommande fruktträd och blå himmel
16/5: Alabamas abortlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *