16/5: Alabamas abortlag

15/5: Kvällspromenad genom hemmaskog
17/5: "Efterlängtat" regn

Med bestörtning och fasa tvingas världens klokskap se hur flera sydstater i USA, med Alabama i spetsen, nu backar hundra år bakåt i tiden. Jag har läst och själv skrivit oceaner i ämnet på bl a Instagram och Facebook men nöjer mig med att här i egna nosarna publicera en av de kommentarer jag tycker summerar situationen läskigt väl:

 

 

Eftersom jag postar inlägget i efterhand så kan jag inte dra igång en diskussion här igen, men jag vill ändå som en milstolpe nosa om saken för min egen skull. Att se tillbaka på och förhoppningsvis i framtiden skaka på huvudet åt hur korkat det var, och hur bra det ändå blev sen. För det här kan ju inte fortsätta? Den kristna högern är lika otäck som vilken fundamentalism som helst. Verkligen något att tänka på: att t ex SD och ytterligheterna i de brunare partierna faktiskt står närmare dom de kritiserar än vad de själva vill reflektera över.

Kvinnans rätt till sin egen kropp måste värnas. Den enda som eventuellt har något med ett abortbeslut att göra är hennes partner, och INGEN annan än läkarvetenskapen har rätt att lägga grund för hur sent och av vilka orsaker en abort får ske.

Två av mina egna inlägg i debatten kan du hitta här och här. Det finns så många som skrivit och sagt så himla mycket klokt. Jag har blivit lite matt av hur många mänskor även här i Sverige resonerar. Och när jag fick se några videoklipp från hur det kan vara utanför abortkliniker i USA… då tappade jag lite tron på mänskans godhet. Citatet från Instagram i fotot ovan får bli min sammanfattning den här gången.

15/5: Kvällspromenad genom hemmaskog
17/5: "Efterlängtat" regn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *