20/5: Resplaner för sommaren

19/5: Havsluft en majkväll
26/5: EU-val och Mors dag 2019

Sommaren 2019 kommer bli högst komprimerad ur semestersynpunkt. Det är inget fel med det, vi bor ju i ett sommarparadis och har det många väljer att resa långt för bara ett skutt hemifrån. För barnens skull försöker vi samla ihop lite ledighet, deras sommarlov är viktig avkoppling och båda kidsen kommer ju vara fritidslösa i år. En del aktiviteter blir det förhoppningsvis för dom (har inte fått svar på några ansökningar än) men jag har pusslat in två av våra jobbmöten i semestern och vips har vi löst två problem i samma fluga!

Lite klurigt är det att få ihop datum och bokningar men i sommar har jag lyckats helt okej tycker jag. Flera inköp ligger på ganska nära håll ( t ex Mölndal och Göteborg) men några ligger helt galet både i tidsfönster och geografi. Ett av dessa lyckades jag styra om från Stockholm till Köpenhamn och vips slipper vi 9 timmar på tåg för två timmars inköpsmöte. Ytterligare ett inlöp, som vi ibland gjort i Stockholm, fick jag lagt så vi kan besöka showroomet på Bella Center (utanför Köpenhamn). Två av våra leverantörer hör hemma i Helsingborg och där lyckades jag rodda tider samma dag för att slippa göra dubbla resor till samma ställe. De som har knasiga deadlines har vi god och gammal relation till, så där har jag haft turen att få justera datumen några dagar för att få ihop schema och personalens semestrar 🙂 Återstår gör ju de inköp vi gör på plats hemma i butiken, men dom är självfallet mycket enklare att boka så dom är jag inte orolig för.

Mest nöjd är jag med årets Stockholmsinköp eftersom dom måste läggas på vår semester (2 veckors frånvaro från butiken har vi i sommar). Här har jag inte bara fått bra tider för inköp, jag har också lyckats boka prisvärda tågbiljetter och boende till ok kostnad. Jag hittade faktiskt tågbiljetter för hela familjen en väg en bra bit under tusenlappen men slog på stort och köpte 1:a klass X2000 för hemvägen och då måste ungarna betala fullpris. 395:-/person 1:a klass X2000 mitt i semestertider känns ändå verkligt rimligt mellan Sveriges två största städer!

Årets sista inköp kommer kanske kunna kombineras med firande av svärmor i Köpenhamn. Jag hoppas vi kommer kunna åka tåg dit och hem (spara på miljö och snåla med bilkörning är win-win) men det återstår att se hur vi lyckas få ihop butiksjobb på lördagen med Öresundstågets avgångar. Eftersom en bilresa till Köpenhamn innebär en rejält högre kostnad, förutom vanliga bilutgifter och bränslekostnader även bro- och parkeringsavgifter, vore tåget i detta fallet extra gynnsamt. Dessutom kan vi ju slappna av och ha ganska mysigt på tåget. Kidsen kommer isf med största sannolikhet åka tåg med sin farmor och farfar båda vägarna men på andra tider än oss.

Årets allra första SS20-inköp är det jag fick flyttat från svenska till danska huvudstaden, och det blir i anslutning till barnens sommarlov. Detta kommer alltså kombineras med lite ledighet för hela familjen och vi inleder med två nätter på den danska ön Møn. Vi kommer bo på Hotel Præstekilde och göra utflykt till bl a Møns Klint som vi aldrig tidigare besökt. Vi har också bokat två nätter på ett boende jag länge spanat på men där nu typ ”alla” har eller ska bo: the Norrmans! Sen har vi inga mer planer eller bokningar men beroende på väder är det inte alls omöjligt att jag försöker övertala familjen att köra om Österlen på vägen hem!

19/5: Havsluft en majkväll
26/5: EU-val och Mors dag 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *