4/5: Star Wars, blomster och en mansbebis.

2/5: EttĂ„rsevent 🎊
5/5: VÄrkÀnslor

I detta inlĂ€gg kommer jag snabbt svepa förbi ”May the Fourth”, visa vackra blommor vi pĂ„ Lolles fick i present pĂ„ ettĂ„rseventet den 2 maj samt diskutera ett klipp frĂ„n en intervju med F. V*rtanen. Anledningen till att jag inte vill skriva hans namn Ă€r för att jag inte tycker det Ă€r vĂ€rt att skriva.

Idag Ă€r det 4:e maj. Det betyder att det Ă€r Starwarsdagen pga May the Fourth Be With You. Japp. Supertöntigt, jag vet. Och EmmaLi Ă€r gruvligt missnöjd över att jag inte uppmĂ€rksammade Harry Potter-dagen hĂ€romdan men jag skyller pĂ„ att den Ă€r den 2:a maj och dĂ€rmed sammanfaller med ett visst Lolles-datum… 😊

En av mycket fÄ vapengubbar som finns i vÄrt hus

Vi fortsÀtter med blommorna för det Àr najs att blanda in nÄt vackert! Hoppas jag minns rÀtt i vilken blomma vi fick frÄn vem (Ä jag har inte fotat alla fina gÄvor vi fick):

Avslutningsvis dĂ„, en mansbebis som tveklöst farit illa i #metoo-vĂ„gorna men som inte verkar ha förstĂ„tt allvaret i bakomliggande orsaker. Iallafall inte om uttalandet nedan Ă€r rĂ€ttvist citerat. IsĂ„fall tolkar jag nĂ€mligen det som att FV tror att ”lynchmobben” (ett uttryck jag tycker Ă€r sĂ„ otroligt obehagligt pga vad en lynchmobb faktiskt gör och gjorde, framför allt i amerikanska södern för ungefĂ€r hundra Ă„r sen) beror pĂ„ sensationshungrighet och inte enbart att Ă€mnet Ă€r viktigt. Kanske Ă€r det sĂ„ att han utgĂ„r frĂ„n sin egen journalistiska gĂ€rning och tolkar all media som referens till den?

Utdrag ur Elin Swedenmarks/TTs artikel publicerad bl a i GP och pÄ helagotland.se den 4 maj 2019

Jag har respekt för att hans liv pÄ sÀtt och vis blivit förstört. Men jag större respekt för de personer som anklagat honom för sexuella trakasserier och vÄldtÀkt. Att hÄlla tyst Àr starkare Àn att genom misskreditering försöka försvara sig. Han Àr inte dömd, nej, men han Àr inte heller friad eftersom fallen mot honom aldrig varit uppe i domstol.

Varför fÄr han dÄ plats i rampljuset nu? Varför ger jag och mÄnga andra honom möjlighet att sprida sina ord? Förlaget som ger ut hans bok mÄste ju lockas av samma Mammon som FV anklagar (medie-)dreven att vara styrda av? Eller skulle förlaget ge ut denna bok enbart för att ge FV upprÀttelse? Jag vet vilket som skulle vara vÀrst i mina och i FVs ögon, och jag Àr fett sÀker pÄ att vi inte tycker samma.

2/5: EttĂ„rsevent 🎊
5/5: VÄrkÀnslor

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *