6/5: ”Vårkänslor” 😂 och brasskonsert

5/5: Vårkänslor
8/5: Strandpromenad

Jag ropade minsann hej för tidigt igår för hoppsan Kerstin vad hände nu då? Hagel och sju grader varmt och det känns ungefär som en vanlig västsvensk vinter 🥶 Med skillnaden att det ligger mer besvikelse i luften när januarivädret infinner sig i maj!

Grönare är det ju tveklöst nu i maj iallafall. Och ljusare. Klockan är kväll och det är ljusare ute än mitt på dagen vintertid. Å jag vet att jag faktiskt har haft både mössa och vantar mitt i sommaren för bara några år sen (det var när kidsen var små och vi skulle cykla till en lekplats) så jag försöker tänka positivt och att det faktiskt kunde ha varit värre?

Millas hade brass-konsert på Kulturskolan/Rosenfredskolan ikväll och det var tveklöst en av de finaste brasskonserter jag varit på! Härligt engagerade lärare hade förberett ett spännande program – tänk bara: ett skitroligt blockflöjtsframträdande! – och när det tekniska inte ville samarbeta kompade och sjöng en av dom på ett gammalt piano i hörnet istället för inspelad musik. Som nästsista nummer hade Millas lilla orkester sitt framträdande och tyvärr var vår lilla nioåring helt dold bakom sitt notställ. Bara toppen på valthornet stack upp men då vet jag iallafall att hon var där 🎺 (fel emoji, ja, men lite bättre än en saxofon som var den andra brass-emojin!). Två stycken spelade dom och jag är otroligt imponerad av att dom ens får ljud i dom där mässingstrutarna, än mer att det låter både vettigt och oftast rätt bra! Som avslutning spelade stora orkestern och det är änna maffigt med ett sånt däringa stort blåsband. Tre trumslagare – varav två såg ut att ha tagit A-traktorn dit 💛 – hade dom och massa blankt. En bunt marscher drog dom av och det var svårt att inte trampa takten minsann.

En klart perfekt avslutning på en termin på Kulturskolan. Nästa år är det ”riktiga” lektioner som gäller. Nu kallas det fortfarande brasslek och undervisning sker för alla brassare på en gång. Häftigt instrument är det hon valt att spela, om än hon nog önskar hon valt nåt betydligt smidigare nästan varje onsdag morgon när bamsetutan ska släpas med på cykeln till skolan! Hon är riktigt grym som drar med sig den där jätteryggsäcken alldeles själv tycker jag. Särskilt med tanke på att hon släpade själv även förra året, å då var hon ju nästan en decimeter kortare än nu vilket betyder att instrumentet var ungefär halva hennes längd ❤️

5/5: Vårkänslor
8/5: Strandpromenad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *