8/5: Strandpromenad

6/5: "Vårkänslor" 😂 och brasskonsert
9/5: Hemmajobb

Mattias och jag pysslade idag till oss en ledig eftermiddag mitt i veckan. Fördelen med att jobba i stort sett alla lördagar (och vissa söndagar) är att en ledig vardag då och då! Lite energi tankades med en promenad vid havet. Lyckan att ha det här en knapp kilometer hemifrån är verklig lyx. Vardagslyx blev det idag!

Vi började längs havet. Tänk att vi har det här bara tio minuter till fots hemifrån:

Trift, havsbandets vackra smycke!
Här har faktiskt hänt otäcka olyckor genom åren 🙁
Skrivarklippan i horisonten: Här börjar skärgården!
Perfekt sällskap! Men kyligt denna onsdag i början av maj.
Snart syns inte klipporna för alla handdukar under badande!

 

Bokskogen är som allra vackrast nu. Vi avslutade med en promenad förbi Mariedal och genom Påskbergsskogen. Slutligen blev det mathandling i Willysbutiken vid Traneberg innan vi gick hem och drack kaffe. Mattias stannade till vid Vallen för att titta på Varbergs BoIS träning: dom har inlett Superettasäsongen historiskt starkt och han ville gärna nosa lite på stämningen i laget. Vi strålade samman på Påskberget sen och gick och handlade ihop. En typiskt bra ledig onsdagseftermiddag det här.

 

Trots att vi arbetar långt mer än ”normal” arbetstid så får vi inte sällan höra ”jobbar inte ni??” när någon ringer en ledig vardag eller ser oss utanför butiken en vardag. Jag förstår att det oftast inte är illa ment, men… det är ändå jobbigt att höra. Ibland skulle jag vilja ha en lönespec med antalet arbetade timmar och utbetald lön att trycka upp i nyllet som respons men jag fattar ju att det förmodligen är ett försök till skämt, eller bara helt ogenomtänkt. Egenföretagare är en sällan för att bli rik! Iaf inte på pengar 😀

6/5: "Vårkänslor" 😂 och brasskonsert
9/5: Hemmajobb
2 comments Lägg till din
  1. Förstår hur jobbigt den kommentaren måste vara, särskilt när ni jobbar så mycket. Som doktorand fick jag vääääldigt ofta höra kommentarer om att jag alltid var så tidigt på plats på jobb. När ens egna rutiner eller arbetstider ligger utanför andras norm så sticker det visst i ögonen på något sätt.

    Efter att ha sett dina bilder konstaterar jag att jag varit alldeles för lite i Halland. Förutom Gekås så har jag nog bra stannat till som hastigast i Varberg. Detta måste ju helt klart åtgärdas!

    1. Visst är det lite jobbigt att höra. Men oftast tror jag såklart inte att folk menar att vara taskiga, många pratar nog direkt från sina egna förutsättningar och tänker inte på att alla inte jobbar ”kontorstider” 😊

      Jaa!! Halland är MYCKET mer än Gekås! Komsi vettja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *