12/6: En nyklippt! – och två kolorerade :)

9/6: Sommaravslutning i klass 2A och kvällsjogg
13/6: Utstämpling för S e m e s t e r !

Elvaåringen har velat klippa av sig håret (igen) under lång tid. Det fanns egentligen ingen annan anledning till att det fortfarande varit halvlångt än att inte hennes slöa föräldrar lyckats boka tid. Men plötsligt händer det och idag var klipptid bokad hos fantastiska Emelie på Hårporten.

Frisyrer var sedan länge uttittade, och i samråd med frisören blev det enligt äldsta dottern e x a k t som hon tänkt sig! Vårt starka modiga och coola lilla barn; som går sin egen väg och inte fogar sig i normer kring hur saker ”bör” vara utifrån hennes biologiska kön. Redan som sjuåring klippte hon för första gången av sig allt hår till en traditionellt ”pojkig” frisyr, och även om det inte är alls särskilt länge sen hon var sju så har attityden gentemot kortklippta småtjejer ganska radikalt och på ett positivt vis förändrats. Eller så är det bara vi som står mer redo inför omgivningens blickar? Hursomhelst är detta EmmaLis fjärde riktigt kortklippta frisyr och nu är hon mest snaggad och snyggast i familjen!

På kvällen var pappan på styrelsemöte med Varberg Handel och riktigt hur det kom sig vet jag inte, men plötsligt stod två blöthårade små tjejer i badkaret och i min ena hand en kladd… ja vaddå?

 

 

 

Imorgon är sista dagen för terminen och på fredag skolavslutning. Modigt eller lite knäppt att ge sig på att försöka kolorera kalufserna till dess kanske? Men äh 😀 vad gör en inte för att få glada kids! Och vi fick en ganska fnissig och rolig kväll!

Resultatet kanske visas en annan gång. Nu börjar jag ju komma ikapp med inläggen (detta skriver jag den 14 juni, dvs bara två dagar efter daterad nosning) så mycket talar för att det inom en mycket snar framtid blir realtidsbloggning :p

9/6: Sommaravslutning i klass 2A och kvällsjogg
13/6: Utstämpling för S e m e s t e r !
2 comments Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.