16/6: Inköpsjobb i Köpenhamn

15/5: Møn is - "Kom og klap din yndlings-is"
17/6: Utflykter till Stevns Klint del 1, Stevns/Højerups gamla fyr.

Avbrott i semestern för lite jobb i Köpenhamn. Men inte behövde vi gå upp med tuppen och efter en lugn frukost lastade vi in oss för att dra norrut. Själva jobbet bestod av ett inköpsmöte hos Emporia Armani och gick som en dans. Sen letade vi upp ett parkeringshus vi inte visste fanns (såg helt nybyggt ut och ligger ett kvarter norr om Nyhavn) och åt lunch i solen.

Vackert väder är alltid trevligt och det var under en strålande blå – om än lite molnig – himmel vi lämnade Hotel Præstekilde. Men först samlades vi vid frukostbuffén:

Frukostselfie! Eller morgonmat som dom säger i detta landet :p
I denna längan på hotellet fanns vårt familjerum. Längst bort i bild skymtar golfbanan.

 

Armanis showroom på Amaliegade ligger rätt galet tycker jag. Gatan går rakt igenom Amalienborg (slottet med fyra separata byggnader i ring där bland annat den danska drottningen bor i ett hus och kronprinsparet i ett annat) och här finns förutom en bunt mer eller mindre fashionabla men diskreta showrooms också ambassader och konsulat. Och turister. Määängder av turister. Deras bussar parkeras på gatorna i kvarteren runtomkring och sen väller det ut kameraförsedda besökare. Tydligen låg flera kryssningsfartyg vid kaj precis bortanför just denna dagen och det förklarar kanske mängden amerikaner och asiater?

Fotat från bilen på en tvärgata till Amaliegade; i fonden Frederiks Kirke, mitt i bild ett arbete som enligt skylten borde varit färdigt för flera månader sen och till höger om bygget några turister (med tillhörande kameror)!
Food truck lunch på Kvæsthusbroen…
…där colan kostade lika mycket som maten. Dansk lärdom: drick øl istället 😀 – lunchselfie (eller frukost som dom säger i detta landet)

 

Efter jobb och lunch susade vi söderut igen:

Vallmo kantar fälten
Roadtrip
Inte långt kvar nu!

Målet var den lilla byn Tåstrup ungefär sju mil söder om Köpenhamn. Du som följer mig på Instagram vet var vi spenderade nästföljande två nätter och har också sett lite foton och en story härifrån 🙂 Första mötet med The Norrmans gjorde oss inte besvikna! Kommer nog ett helt inlägg om detta ställe senare.

I rum 4 i det gamla stallet/garaget bodde vi väldigt bra! Och jag matchar mina skor med Millas väska 🙂

Två dagar på detta drömmiga ställe kommer dra förbi i ett nafs. Vistelsen fick faktiskt en alldeles fantastisk inledning genom en förbetald och bubblande överraskning från våra vänner Tommy och Alexandra. Dom lämnade stället tidigt imorse så tyvärr hann vi inte träffas, men dom lämnade en välkomstpresent till oss som var så otroligt rar och oväntad! Eller… egentligen var presenten från deras hund Saga (som jag skrev om i detta inlägget) men vi gissar att hennes matte och husse hade en tass med i spelet 🥰

15/5: Møn is - "Kom og klap din yndlings-is"
17/6: Utflykter till Stevns Klint del 1, Stevns/Højerups gamla fyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *