21/6: Sommarens Stora Motionsprojekt! Del 3

20/6: Sommarens Stora Motionsprojekt! Del 2
22/6: Midsommardagen 2019

Midsommarafton 2019 inleds för tre fjärdedels familj med montering av studsmattefjädrar och studsmattematta på studsmatteställning under klarblå himmel. Den fjärde fjärdedelen åkte och jobbade på riktiga jobbet (dvs sålde kläder) och kom hem lagom till de tre avslutande fjädrarnas montering  Då hade vi lagt en hel förmiddag på eländet, lyckats klämma ett finger och närapå få en hand-olycka men mattan var på plats och det var med stor stolthet och glädje vi studerade vårt verk.

Av nån märklig anledning har jag inte bevarat några foto-minnen på själva fjädermonteringen. Kanske för att det helt enkelt inte fanns nån energi kvar att lägga på kameran. Kanske för att det inte var ett arbete ungarna kunde göra utan assistans – och jag tänkte överhuvud taget inte på att fråga nån av töserna om de ville fota – eller, kanske var det för att jag innerst inne visste att detta svärordsbetingade arbete inte lämpade sig på bild. För jisses. Vi kan väl stava en del av orsakerna till mängden fula ord ”bristfällig manual” och sen behöver vi inte prata mer om den saken. Men när vi efter gissning av långsida och kortsida (studsmattan är som ni listat ut oval), efterjustering och X antal flyttade fjädrar faktiskt får syn på en liiiiiiten knappt märkbar märkning av mattans fyra ”hörn” i manual som matchas med lika knappt märkbar märkning i verkligheten som avsevärt underlättat montering… tja… då tog svärorden slut och frustrationen övergick i gapflabb! Jag är helt enkelt bortskämd med IKEAs fantastiskt smarta och genomtänkta bruksanvisningar. Jag är van att inte få tänka själv. Hade jag lagt mindre tid på manualen i det här fallet och mer på att bara gissa så hade studsmatteeländet varit studsbart åtminstone en halv dag tidigare 🧠

Jag brukar normalt se mig som rätt standardsmart och gemenemanteknisk, men asså… jag stod helt handfallen inför dessa beskrivningar. Tyvärr har jag inte fotat just den sidan i manualen som i hieroglyfer visar hur vi enkelt kan matcha in mattan på ställningen så du får helt enkelt bara tro mig där. Det var INTE tydligt eller särskilt hjälpsamt. Måhända kan min korkskallighet läggas på kontot för fysisk utmattning för nu i efterhand kan jag ju ganska enkelt tyda vad dom menar, men å andra sidan är det ingen bedrift att vara smart med facit i hand. Hursomhelst vet jag inte om jag ska döma manualen som sämst och ge bottenbetyg eller om betyget ska ges till mig själv. Vad anser du? Läs gärna mina bildtexter i samband med att försöka sätta dig det i grävmood jag var i efter två dagars tungt arbete. Känns det som en genomtänkt och bra bruksanvisning enligt våra premisser?

 

Nå. Gammal mjölk är det onödigt att lipa över så nu skuttar jag raskt vidare till den glädje vi alla kände efter avslutat förvärv! Solen sken ikapp med studsande barn och första officiella skutt på mattan togs av mig själv. Två skuttvarv längs kanten. Jag ville känna efter så vi grävt tillräckligt djupt och att risken för brutna fötter var låg. På ett ställe gick jag faktiskt i marken, men då hoppade jag hårt och det var på ett ställe precis vid fjädrarna där jag inte tror dom hoppar direkt. Oavsett varnade jag rejält och barnen har respekt för att gå i botten så dom lyssnade uppmärksammat.

Regeln ”bara ett barn i taget” pga vägrar sätta upp nät (inte bara av estetiska orsaker ska erkännas, även viss grad av lathet kan ha spelat in 😉 följs sin synes till 100%…!

Premiärhopp (för ”fotoalbumets” skull)! (kl 13:19)
Lillasyster ger pedagogiska instruktioner för långkullerbytta som i förlängningen kan bli en volt (kl 13:24)

I sanning ska sägas att dom däringa trådarna som håller skyddet på plats drogs åt först under eftermiddagen. Det tog sin lilla tid och fingertopparna ömmade rejält efteråt. Snörena var nämligen i snålaste laget längdmässigt så det blev till att tråckla och dra rejält. I samma sanning ska sägas att en fjäder skuttades loss ganska omgående och fick fiskas upp ur gropen medelst en galge (Cajsa Warg och Macgyver i studsmattetappning). I avslutande sanning är jag extra nöjd med att ha investerat i nåt slags Silent System som var ganska märkligt i sin konstruktion – och därför matchar denna studsmatta perfekt! – men som väl på plats verkligen gör sitt jobb. Det hörs knappt ett dugg när det hoppas! Och jösses så nöjd jag är. Bättre placering av eländet kunde vi knappast fått ens med utbildad hjälp!

 

Jag låter bilden nedan sammanfatta Studsmatteprojektet 2019. I sanning ett hårt och på djupet grävande tredagarsjobb som nu i efterhand är det mest korkade men också bland det bästa gemensamma familjesamarbetet vi gjort på länge!

EmmaLi kunde inte ha hittat en mer passande t-shirt!! (kl 13:31)

 

20/6: Sommarens Stora Motionsprojekt! Del 2
22/6: Midsommardagen 2019
6 comments Lägg till din
        1. Helt magiskt bra missförstånd! Jag har lite idéer för hur en får kidsen tysta, men det lämpar sig inte riktigt för skrift offentligt 🤭🤣

  1. Hurra att ni fick ihop den! Jag tror också att dina tre inlägg samt närbilder på manualen skulle kunna avskräcka de flesta från att köpa studsmatta. I alla fall har det övertygat mig att inte införskaffa en (å andra sidan är min balkong lite för liten….). Jag hade fått nervsammanbrott av den manualen. Är imponerad av att ni fick ihop den på så kort tid!

    1. Haha! Tack!! Jaaa… men sicken tid det tog för mig att svara på din kommentar… torde vara rekord!?! Ang studsmatta på balkong så finns det mindre varianter. Skulle dock skarpt rekommendera skyddsnät, och att du avstår från en nergrävbar variant 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *