22/6: Midsommardagen 2019

21/6: Sommarens Stora Motionsprojekt! Del 3
23/6: Hemmajobb och söndagslunk

Midsommardagen. En i vanliga fall trött och seg dag blev i år pigg och produktiv; Blomster i krukor och balkonglåda blev det eftersom Mattias och ena dottern drog till Blomsterlandet medan jag själv jobbade med marknadsföring inför stundande stora sommar-REA i butiken och lillasyster drog till en kompis. Å på kvällen delade vi en flaska bubbel på altanen i solen på framsidan. Änna en rätt bra ”ledig” junidag får tillstås!

Flaggdag firas. Grannen har en tunnare polyestervariant gissar jag eftersom den vajar bra mycket generösare än vårt femtonkilos tygstycke: här fotad från luften över studsmattan 🙂

Det kaaan hända att flaggan inte togs ner från igår, när det också var flaggdag…

Midsommarbuketten står och lyser på altanen. Det är nåt speciellt med en här typen av blommor verkligen!

Midsommarblomster, glädje i en vas

Första somrarna efter att vi flyttat in i vårt hus växte prästkragarna som ogräs i rabatten längst ner i trädgården. Men efter några år hade verkligt ogräs tagit över och vi lät av okunskap och lathet riktigt gräs vinna kampen i de flesta rabatterna. Det är såklart bedrövligt och nu i efterhand ångrar jag att vi inte tog hjälp. Vi var 26 år gamla och kom från 2 balkonglådor till en trädgårdsskatt vårdad av två pensionärer med tid och erfarenhet, men ända skulle vi envetet klara allt själva. Det gick ju sådär, och… ja nu ser det fortfarande för bedrövligt ut. Men vi utnyttjar iaf vår trädgård och jag tänker att en idag kanske vi hittar glädjen och tiden att sköta om vår trädgård så att den kan bli den prunkande oas den faktiskt en gång varit?

Vi satsar alltså på gräsmatta numera. Och lite buskar och krukor. Krukplanteringarna fixade förresten Mattias helt själv i år. Blev lite mindre prunkande än när jag brukar göra planteringarna men också väldigt mycket billigare. Å fina blev dom ju! Tror att maken får stå för planteringarna nästa år också! T ex bidde det såhär:

Altantrappan mot trädgården, sittvänlig och nu försiktigt blomstrande

På kvällen delade vi som sagt en flaska bubbel på altanen på framsidan. En liten skatare dök upp på sin longboard nedanför oss:

Milla kom hemfarande på longboard efter att ha varit med sin kompis nästan hela dan!

Justdetja. En av grannarna knackade igår kväll på hos oss för att fråga om tjejerna ville ha varsin krans. Hon hade fått över från torgförsäljningen och istället för att slänga dom fick våra små varsin. Så himla gulligt! Eftersom vi inte hittade på nåt alls utan bara var hemma blev kransarna inte förstörda som brukligt och idag räddade jag vad som räddas kunde till småbuketter.

Vacker och fådd krans, knappt ens använd, blev till vackra arrangemang bl a i lilla Klong-vasen

Återvinning och återbruk. Fint i flera omgångar osv. Och delad glädje är dubbel glädje ju!

 

21/6: Sommarens Stora Motionsprojekt! Del 3
23/6: Hemmajobb och söndagslunk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *