26/6: Årets Sommar-REA på Lolles!

24/6: Sommarmåndag
27/6: Sommarlångtorsdagar

Jag har brukat försöka hålla isär nosarna från jobblivet men eftersom jag numera jobbar med Mattias (på Lolles) på heltid så hänger vardag, fritid och jobb liksom ihop. Så! Nu blir det ett jobbinlägg 🙂

En del butiker har rea vid massa olika tillfällen året om: kanske för att öka varulageromsättningen, kanske för att de är oroliga för dagar med dåliga kassor, kanske pga nåt helt annat. På Lolles har vi konsekvent hållit oss borta ifrån denna prisfallarfälla och har realisation endast två gånger om året: en Sommar-REA med start runt midsommar och en Vinter-REA i januari. Vi tycker, möjligen felaktigt, att det känns lite mer exklusivt att bara sälja till fullpris. Kunderna ska inte behöva vara ”oroliga” att handla hos oss pga av ”kanske säljs mitt plagg billigare i nästa vecka?”. Vårt bonuskort gäller dessutom enbart ordinarie priser och det skulle kännas fånigt att erbjuda en bonus kunden inte behöver :p Dessutom. För att knyta ihop sale-säcken… vi är såklart förhandlingsbara och medgörliga för den kund som positivt och trevligt söker mangling! Det hör liksom till i herrekiperingsbranschen.

Tidigare år har vi inlett våra reor på 30-50% för att avsluta med en reafinal (med ytterligare rabatt på rabatten). För första gången kör vi nu i år 50% rabatt redan från scratch, och kommer därmed inte ha nån slut-rea. Upplägget känns ovant men lite spännande och faktiskt mer likt flera andra fristående butiker i stan.

Vår rea-annons i Varbergsposten idag, 26 juni!

Så. Vad betyder då ”halva butiken”? Jo. Vi har delat upp ytan jäms med kassadisken ungefär, där den närmast entrén är för rea och andra halva för ordinarie varor. Ordinarie är i huvudsak basplagg (t ex kostymer, varumärket Sunspel, sovplagg, underkläder och alla klassiska vita skjortor) men icke-rea är också delar av sommarkollektionerna (såsom shorts, vissa jackor, tunna tröjor och kortärmade skjortor t ex).

Milla gör tummen upp för årets nyhet: rea-konceptet

Trots att vi otroligt nog inte har så himla mycket varor kvar till rean så finns ändå massor av fynd, faktiskt i alla storlekar. Det svider lite att ge bort grejerna, men… äh… glada kunder är god lön!

24/6: Sommarmåndag
27/6: Sommarlångtorsdagar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *