29/6: Pride Varberg 2019

27/6: Sommarlångtorsdagar
30/6: Morgontidig hemgång

För femte året arrangeras Pride i min stad! Från att ha varit en ganska liten aktivitet är det idag ett förhållandevis stort happening med föreläsningar, pop-in vigsel, artistuppträden, gudstjänst och självfallet paraden genom stan. På Pride Varbergs hemsida finns information och program. Det mesta händer i Societetsparken, det är t ex där paraden utgår ifrån och det är där konserter tar plats. 

❤️🧡💛💚💙💜

Är glad och stolt över att bo i Sverige pga möjligheten att älska och vara vem en vill!! Omtanke, vänlighet och frihet = enkelt, självklart och underbart!

Att kyrkan är delaktig tycker jag är fint. Jag är själv inte troende men ändå medlem i Svenska kyrkan och gillar att församlingen tar plats i denna viktiga fråga. I paraden vet jag också att många politiska partier deltar precis som flera skattefinansierade instanser. Polisen och brandkåren gick först och sist och däremellan samsas företag, föreningar, politiska företrädare, kommun och landsting. Störst dragplåster (pun intended) för dagen var nog, förutom paraden, ikonen Babsan som uppträdde från scenen i Societetsparken.

Själv hade jag tyvärr inte möjlighet att gå i paraden, vi jobbade vid den tiden, men vi visar hela denna veckan (och lite till) vårt stöd med ballonger och en liten flagga utanför butiken! Och när paradtåget – som var stolt, färgglatt och långt! – passerade på Drottninggatan stod vi utanför butiken och vinkade och hurrade för allas lika värde och rättigheter! Extra mycket vinkade vi på den superduperfina lilla enhörningen som gick i tåget 🥰

Den finaste lilla unicorn jag vet!

 

I år är det 50 år sedan Stonewallupproret i Greenwich Village på Manhattan. En händelse som ses som en av de stora vändpunkterna för HBTQIA-rörelsen och som på sätt och vis blev startskottet för Pride. Året efter arrangerades den första paraden genom Manhattan till minne av demonstrationerna året innan och juni är numera den officiella pride-månaden i många av världens länder. Ett ganska roligt virtuellt monument över händelsen kan du hitta här, och här finns mer information om Sylvia Rivera som var med i NYC för femtio år sen.

Det lyfts ibland kritik mot företag som kommersialiserar kring Pride. Som företagare känner jag mig inte träffad av den kritiken eftersom jag dels inte anser oss profitera och dels står upp för allas lika rättigheter dygnet runt alla årets dagar. Jag håller ingen låg profil i mina åsikter i dessa frågor officiellt och jag tror faktiskt att vi förlorar några kunder på detta. Men! Vi vinner ändå eftersom jämlikhet och kärlek är viktigare än några surgubbar som inte gillar en 🏳️‍🌈!

Ljuvligt folkvimmel på torget utanför butiken när årets Pride-parad vandrade förbi!

 

❤️🧡💛💚💙💜

 

27/6: Sommarlångtorsdagar
30/6: Morgontidig hemgång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *