3/6: Rykta litet föl och klappa hundpälsar!

29/5: Onsdag/fredag/lillelördag
4/6: Ett försök att få stopp

Tjejerna och jag packade in oss i bilen för att fånga lite lantluft – och klappa ett fyraveckors fjordföl. Lite bökigt att hitta till min gamla vän Babsans paradis i Sävekulla (vi var nämligen ”tvungna” att passera Gekås på vägen) men med vägbeskrivning på telefon hittade vi fram utan problem.

Fyra nyfikna par öron mötte oss i hagen och barnen som redan till sin lycka fått klappa två bamsiga hundar stod på tå för att ta emot de åtta hovparen som kom klivande runt oss. Särskilt EmmaLi var superpepp att få hälsa och Milla stod redo med mobilen för att fota. Vädret var sådär perfekt och utan mygg och förutsättningarna för en kanonkväll var på topp. När fyra lena mular så sträcktes fram emot oss klappades det med leenden från öra till öra. Det här med hästar asså, det är fina grejer det!

EmmaLi, hundälskaren!
Nyfiken liten fjordhäst kommer lufsande
Pigga öron framåt!
Milla fotograferar, EmmaLi klappar

Sen smet en av de gula små hästarna under staketet men kunde infångas utan alltför stort spektakel. Under tiden Babsan skulle fånga rymlingen langade hon utan betänkligheter över grimskaftet sittande i mamma häst till EmmaLi som lyckligt höll. Tur att dom är djurcoola våra barn! Och vilken glädje att få hälsa på en flock hästar såhär!

Mitt bland trampande hovar står vår elvaåriga filbunke och håller i grimskaftet!

Fölet blev lite oroligt en gång och sprallade till rakt på Millas mobil som fick sig en flygtur men förutom det gick allt väldigt lugnt. Inte ens rymningen var ju särskilt dramatisk 😜 dom här bilderna tog Milla innan mobilen fick vingar (fast den gick inte sönder, hon fotade bara inte mer sen):

Vi gick med mamma och föl från hagen till stallet. Väl där fick mamma lite havre och lillen band vi upp i gången. Fluffig och mjuk som ett gossedjur var lille fölungen och EmmaLi ville aldrig sluta rykta, klappa och gosa!

Som avslutning bjöd Barbro på husesyn och grillad korv. Sävekulla ligger verkligen helt fantastiskt på en höjd med utsikt över en liten sjö:

Naturen runt knuten
Milla på en av uteplatserna i väntan på kvällsmatskorv!

Det blev sen kväll innan vi kommit hem och kidsen var i säng, men roliga äventyr är bra orsak att sova nån timme mindre på natten tänker jag!

29/5: Onsdag/fredag/lillelördag
4/6: Ett försök att få stopp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *