13/7: Asball på Möhippa!

11/7: Sommartorsdag och Societéns sommarinvigning
16/7: Göteborgsjobb med kidsen

Det är inte varje år en får gå på bröllop numera men i år minsann, då ska vi få skåda brudpar och fira kärleken med min gamla kollega och hennes blivande make! Och idag kidnappade och möhippade vi Julia 🥂

En del smussel och pyssel och planerade under ganska lång tid i en messenger-grupp utmynnade i en alldeles perfekt dag! Och det tycker inte bara jag utan också blivande bruden 😁 Vi hämtade henne hemma i Folkared, och till min förvåning blev hon helt överrumplad faktiskt! Jag trodde hon skulle ha lite förvarning men inte då, och det gav ju dagen en extra skoj inledning:

Morgonstressad, genomsvettig och glad i väntan på skjuts!
Hela gänget med blivande bruden i fådd kjol, tryckt t-shirt och till käpphäst

 

Vi började med frukost och melodikryss på Strömma Farmlodge utanför Tvååker. Turligt för mig var det många typiska Ullisar-frågor och jag kunde stundtals briljera med mina antika kunskaper om t ex Barbra Streisand (i en duett med Michael Bublé), skådespelarna bakom Helan och Halvan samt en instrumental version av Georgia On My Mind. Eftersom vi svarade tillsammans hela bordet kompletterade vi varann fint med våra kunskaper. Kul och god frukost och en fin inledning på dagen!

Sen gick vi en sväng på gården och kikade bl a i butiken med det berömda taket. Fotade inte taket (det är värt ett besök att få se det!) men sommarens turnéplan och lite i butiken fastande i mobilen.

 

Efter förmiddagsaktiviteten körde vi till stan. Vi inledde med att lägga en kvart på att hitta parkering 😀 av alla dagar om året jag ändå inte kör bil i stan på så är lördagar absolut orimligast. Min gamla vana att manövrera bil i trånga utrymmen kom in praktiskt när jag peppade chauffören att backa in i p-husets minsta ruta. Grymt parkerat av gravida chauffören! Fullastade av fikakorgar, filtar och lite annat kunde vi äntligen promenera mot Badhusplatsen i solen vid Barnens Badstrand. Där satt vi en stund och tjötade i värmen, åt lunch, Julia berättade lite om hur Simon och hon träffades:

Denna var en ny bekantskap för min del, väldigt söt men alkoholsvag så passade fint en solig julidag

 

Solen var för första gången på flera veckor ljuvligt värmande och Julia fick nu välja gemensam aktivitet. Valet stod mellan den planerade inomhusaktiviteten eller att hänga i solen på Kallbadhuset. Hon valde den planerade, så vi packade ihop oss för en eftermiddag längst upp på Stadshotellet: mys på Asia Spa!

Från Asia finns inga foton såklart men vi fick en fantastisk eftermiddag tillsammans. Mest uppskattade vi nog allihop – småbarnsföräldrar som vi är nästan hela bunden – avslappningen och lugnet. Att bara få vara. Stillsamma samtal. Tystnaden.

Från Stadshotellet organiserade vi isär oss för att hämta mat och grejer och stråla samman nere vid Södra Fästningshörnan. Här satt vi sen hela kvällen på filtar och åt ljuvlig sushi från Nami och värmde oss med dryck i plastglas och skratt, snacks, lekar och härligt sällskap!

Mjuka filtar, snacks och kanske den största hink godis jag nånsin sett!!

Julias äldsta syster hade förberett lite roliga lekar, bl a den i kollaget nedan. Julia fick lyssna på musik i hörlurar och syftet var att hon skulle nynna låten för att vi skulle kunna gissa vilken det var. Vi kan väl sammanfatta just den leken som ganska misslyckad ur resultathänseende (tror det blev typ 0 poäng för samtliga!) men oerhört lyckad för magmusklerna för jösses som vi skrattade!!

 

Framåt kvällen blev det mörkt och ganska kyligt och det var egentligen meningen att vi skulle avsluta. Chaufför hade t o m ringts för upphämtning av de utomstads boende. Men… hursom bidde det inte så och hipp som happ plötsligt stod vi i kön till Societén med campingstolar, kylväskor och filtar i stora kassar…! Som i gamla tider skuttade vi fram till dörrvakterna och till min lycka stod samma vakter som på den tid vi brukade vara på lokal och därmed bjussades vi på entré hela bunten! Otroligt snällt och verkligt uppskattat!!

En enda visningsbar bild finns från Såsen och det är den där fotografen (obs! faktiskt inte jag!) råkade sätta fingret för linsen. Ibland går censuren in på ren karma tydligen :p

Vi hade skitskoj bland ungdomarna på Societén!

 

Framåt natten blev tanterna trötta och började leta taxi hem. En bil med gula skyltar dök upp alldeles ledig framför oss och tjoho sicken tur! Eller inte… vi hade nämligen bara hunnit några hundra meter när chaufförens telefon ringer och vi blir utkastade ur bilen. En något kortfattad version men ändå helt sanningsenlig. Vi hade inte gjort nåt fel, det var en händelse med en av chaufförens kollegor som gjorde att han släppte av oss på gatan, och trots att flera andra bilar åkte till händelsen (vi såg dom, dom drog nämligen förbi oss i en hastighet långt över tillåten) stod vi där på gatan helt handfallna. Ok!? Kan det ens hända?! En klart oväntad final på en fantastisk kväll! Hade vi inte kunnat avsluta med en kvart i min trädgård i väntan på ny bil – från annat taxibolag – så hade det blivit mörk sordin på avslutningen… nu kunde vi skratta åt eländet och lite frisk luft är perfekt innan snark i sängen!

TACK alla för en verkligt rolig dag! Jag ser MYCKET fram emot bröllopet i september!

11/7: Sommartorsdag och Societéns sommarinvigning
16/7: Göteborgsjobb med kidsen
1 comments Lägg till din
  1. Så trevligt det låter!
    Vi bodde inte i närheten av några gamla vänner när vi gifte oss, så det blev vare sig möhippa eller svensexa (dålig tajming alltså) Men – jag avskyr att bli överraska och snuvad på glädjen att gläjdja mig i förväg åt kalas, så det var nog lika bra. Har bara blivit överrumplad så en enda gång och det kändes så snopet. Kom hem efter en träningsrunda, svettig och trött, när hela jobbgänget stod vid brevlådan och väntade. Hade alls inte lust till snabbdusch och ruschletande efter finkläder och knappt en kam genom håret…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *