26/7: Årets jobbsommarfest!

20/7: Hallifornia 2019!
31/7: Hurra för min 44-åring!

Två gånger om året har vi Lollesfester: en på sommarn och en vid jul. Julfesten blir ju liksom av sig själv ett julbord, och sommarfesten brukar rulla runt mellan alla anställda. I år hamnade vi hos oss och i vår trädgård byggdes det tält och dukades för partaj 🥳

Eftersom vi inte är så många som jobbar ihop brukar respektive och barn få hänga med på sommarfesten. Lekar är också obligatoriskt men som den icke-lekande person jag är blir det när jag får bestämma ”ofarliga” och ofysiska lekar av typen poängpromenad. Det blir också ett melodikryss samt en musiklek med lappar. Melodikrysset knåpade jag ihop själv (mer jobb än förhoppat men skoj och det blev om jag får säga det själv rätt bra) och den sistnämnda – musikleken – lekte vi på möhippan jag var på för några veckor sen.

Musikleken går, för den som inte känner till den, till så att lekledaren förbereder en bunt skrivna lappar och en spellista (på exempelvis Spotify). Lämpligt är att bestämma sig för ett tema och utifrån detta tema skrivs sedan lapparna. På varje lapp skrivs ett ord och i spellistan läggs en låt som kan kopplas till varje individuell lapp. Exempelvis: om temat är djur kan det på lappen stå elefant och låten i spellistan är signaturmelodin till Fem myror är fler än fyra elefanter. När leken ska lekas läggs alla lappar på ett bord (eftersom vi var utomhus och lapparna kunde riskera blåsa bort hade jag fäst dom med dubbelhäftande tejp på en stor bricka) och lekledaren börjar starta spellistan. Det gäller att så fort som möjligt grabba tag i den lapp som passar till den låt som spelas, och för att det inte ska grabbas lappar hej vilt bestämde vi att det skulle bli minuspoäng för felaktigt dragna lappar. Några minuspoäng skulle jag aldrig dra (jag hade ingen som skötte poängräkningen) men det visste ju inte spelarna som därför var duktiga på att inte dra lapp på ren chansning 🙂 Ang tema då så valde jag namn och djur till min lek. Spellistan blev en go blandning från Rolling Stones (Paint It Black) till Avicii (namnet Tim). Sammanlagt blev det 32 låtar vilket jag tror är ganska lagom. Jag försökte välja musik utifrån deltagarna (t ex namn på flera av dom som var med) och eftersom åldersspannet är 9 till 70+ hoppas jag det blir jämt mellan tagna lappar till slut!

I tältet kommer vi sitta bra tror jag. Det är ganska vindskyddat i vår trädgård och vi har satt upp en vägg mot grannarna i norrläge. Dom här tälten är superbilliga varianter från nån lågprisbutik (oklart vilken) och de har hållt formen oväntat bra. De borde vara uppåt sju-åtta år gamla nu och har varit med om en del. Men det är klart… vi har inte fest varje vecka på sommaren numera… Annat var det förr! Innan kidsen liksom! Det var inte alltid bättre förr som dom säger 😎

 

Några fotografier från kvällen har jag inte och att visa hur melodikrysset ser ut känns inte så givande 😜 Poängpromenadfrågorna kan jag däremot dela med mig av! Kan du svaren?

Är frågetexten för liten att läsa? Det går fint att göra ett bildspel av frågorna – som inte är i nummerordning, jag veeeet! – eller be om ett förstoringsglas.

Jag ser massor fram emot en rolig eftermiddag och kväll, och lyckan att få jobba med mänskor en gillar så himla mycket alltså!

 

 

20/7: Hallifornia 2019!
31/7: Hurra för min 44-åring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *