4/7 : U-dagen

1/7: Dejt och Sommarkulturskola
5/7: Sommarkulturskola

Namnsdagar firas inte så stort i vår familj. Dvs. Ofta firas de faktiskt inte alls! Mest försöker vi väl intala oss att det beror på att vi inte har namnsdagar allihop, men i ärlighetens namn är la orsaken att vi aldrig kommer ihåg dom😉 

Själv har jag t ex tre namnsdagar (15 maj, idag och 20 juli) och den enda jag hjälpligt brukar minnas är den idag, pga att 4 juli är USAs nationaldag. Den 20 juli delar jag med äldsta dottern och min mamma så den lägger jag notering på ibland för att kunna gratta först. När Mattias har sina två namnsdagar vet jag inte och Milla har, sina tre namn till trots, ingen egen namnsdag alls. EmmaLi kan egentligen firas på Emma-dagen, men den ligger om jag vet rätt också i fruntimmersveckan så den försvinner liksom alldeles av sig själv varje år.

En gång och året passar denna fina koppen extra bra!

Först att gratulera idag var brevbäraren. Du kanske minns han som mycket sällan delar ut paket hos oss och som en av dessa gånger råkade kalla mig ”lilla gumman”. Kul ändå att jag gjort ett så stort intryck på honom! – och anledningen till att han överhuvudtaget vet mitt namn är att jag signerar mottagna paket och inget annat 😂

Andre man att gratulera var vännen Tommy som kom in i butiken med en bananbakelse stor nog att räcka för ett kompani. Iallafall om en som jag är högst sparsam med sötsaker som inte stavas choklad, salt godis, ostbågar eller chips. Det blev en extra fin fika på kontoret mellan bokföring och annonsproduktion! Och mycket riktigt räckte biten så att alla kollegor fick sig en liten slurk!

Finfika på kontoret medan Mattias håller ställningarna i butiken

 

Enligt plan trodde vi det skulle vara traditionell sommarinvigning på Societén ikväll (det brukar vara första torsdagen i juli) så i egenskap av schemaläggare hade jag ordnat mig butiksledig imorgon. När ingen inbjudan dök upp i veckan – den brukar komma i sista minuten typ – så började vi först befara att vi var bortrationaliserade från bjudlistan, men när vi pratade med andra förstod vi att så inte var fallet; ingen var bjuden vilket vi tolkade som ”ingen invigning denna kväll”. Kanske kommer den nästa vecka?

För att inte slösa bort morgondagsens lediga dag bestämde vi som skulle gått ihop att träffas ändå. Vi bjöd in oss till en av tjejerna så ikväll blir det paj och bubbelvin i Träslöv!

 

1/7: Dejt och Sommarkulturskola
5/7: Sommarkulturskola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *