Dagsens tips: Parkera gratis i Varberg!

6/7: Varbergsloppet
7/7: VM-brons och Bubbel-middag!

Hur många svenska stadskärnor erbjuder gratisparkering (under tak) 365 dagar om året? När jag träffar på besökande från andra kommuner är de förundrade över detta med gratisparkering. De beskriver det ofta som på gränsen till unikt. Jag är verkligen glad över att bo i en kommun på olika vis aktivt arbetar för en levande innerstad!

Varberg är småstadens charm i perfekt format. ”Närhet” är det vi varbergare helst förknippar med vår stad. Du har nära det du behöver i din vardag; skola, arbete, butiker, sjukvård etc, men det är också nära till det du behöver på din fritid; till naturen, skog och landsbygd och hav. Oavsett om du promenerar, åker buss, cyklar eller kör bil är centrum tillgängligt med korta avstånd mellan butiker, caféer, hotell, vårdcentraler, tandläkare, järnvägsstation och restauranger. Och bara ett långt stenkast från Torget mitt i stan finns havet, med strandpromenaden, fästningen och massor av badmöjligheter. Vill du ha sandstrand, bryggor eller klippor finns allt inom några kilometers avstånd; Barnens badstrand (sandstrand), Fästningsbadet (bryggor), nakenbaden (klippor, gräs och bryggor) och Ankaret (klipphällar)… 🌊👌🏻 hur lyxigt är det inte att kunna cykla till badet?

Digitala parkeringsskyltar på flera infarter i stan visar nu vägen till flera av Varbergs grymt bra parkeringsmöjligheter. Bilderna i inlägget visar skylten på Träslövsvägen västerut där det vägvisas till 3 av dessa: alla med alldeles gratis parkering dagtid. Det är numera dessutom tillåtet för privatbilister att fortsätta rakt fram i rondellen här, det har det inte varit på många år. För dig som går eller cyklar har du centrum med Torget rakt fram några hundra meter.

Digitala p-skyltar visar vägen från olika infarter i stan, denna vid Träslövsvägen precis vid p-hus Lorensberg (till vänster) – här kan du parkera i 10 timmar utan kostnad!

🚙🏎🏍🚐

Vi handlare gör vad vi kan för att hålla city levande. Många små privatägda butiker ger också med sina skyltfönster och logotyper stadsbilden ett lite annorlunda utseende bortanför de stora kedjornas lätt igenkännbara namnskyltar. Att kommunen aktivt arbetar tillsammans med oss, bl a genom just gratisparkering längs gator och i p-hus, känns grymt bra. Men det viktigaste kommunen gör för att behålla en levande stadskärna är att inte låta etableringen utanför stadskärnan störa centrumhandeln. Norr om stan växer Lassabackaområdet ihop med Lugnetrondellen och söder om stan finns bl a Coop och Systembolaget för den som gärna vill parkera sin bil precis utanför dörrarna. För oss i stan finns det gamla Systembolaget kvar, om än det enligt prognos kommer minska sin butiksyta framöver.

Varberg är helt enkelt fantastiskt på så många vis! Välkommen till småstan som växer utan att få hybris eller växtvärk!

6/7: Varbergsloppet
7/7: VM-brons och Bubbel-middag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *