1/8: Fjäril’n vingad syns på Morkullan

31/7: Hurra för min 44-åring!
3/8: Stockholm med familj, vänner och jobb (del 1)

Fjärilsår, sägs det. Precis som spindelår. Det ena känns mer trevligt än det andra, men om en tittar rejält närmare så är faktiskt inte insekterna så jäklans najsiga för ögat de heller… därför låter jag bli att zooma in och tittar bara på vingarnas färgprakt på t ex denna skönhet som var ovanligt sällskaplig på altanen.

Min biologiska kunskap kring fjärilar är klart bristfällig. Själv fick jag googla för att få fram namnet på denna, en av Sveriges vanligaste fjärilar. Jag är alltså snäppet sämre på fjärilar än jag är på fåglar… flygfän har helt enkelt inte fått så stor plats i min kunskapsbank 🤫

 

Hur är det med ditt fjärilsvetande?

 

31/7: Hurra för min 44-åring!
3/8: Stockholm med familj, vänner och jobb (del 1)
3 comments Lägg till din
      1. Jag kom på att jag aldrig delat med mig av det rätta svaret! Och nu, en månad senare så ser jag att det är två OLIKA fjärilar!! Sicken enorm biologisk detaljkännedom jag har alltså 🤣 Men detta betyder att jag faktiskt hade delvis rätt utan att veta om det: fjärilen i inlägget är nämligen en nässelfjäril (ja, jag har googlat) och är Sveriges kanske allra vanligaste fjäril!

        Det vingfä jag egentligen sökte namnet på är den i rubrikbilden, och det är en amiralfjäril tror jag. Fast den har väldigt delade vingar så jag är inte helt säker, undrar om den är skadad eller om det kanske är en annan sort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *