3/8: Stockholm med familj, vänner och jobb (del 1)

1/8: Fjäril'n vingad syns på Morkullan
4/8: Stockholm med familj, vänner och jobb (del 2)

Året sommarsemester mixas som vanligt med lite jobb i Stockholm. I år har vi dessutom lyckan att ha med en kompisfamilj vilket betyder sällskap för både vuxna och barn. Å framför allt… vi fick ”barnvakt” när vi drar iväg på inköp nästan direkt från Centralstationen. Fett bra för oss, och fetare bättre för barnen som fick göra nåt dom uppskattar mycket mer att göra än köpa kläder till butiken för SS20 😜👍🏻

Det började bra utan försovningar eller andra knasigheter. Bytet i Göteborg gick som en dans och våra SJ-biljetter blev ännu mer prisvärda iom att vi åkt på Hallandstrafikens duobiljett första sträckan. Våra platser, som jag noggrant valt ut, var i bra läge på tåget och runt ett bord så vi var garanterade åtminstone två platser framåt. Bl a jag blir bedrövligt åksjuk på X2000 och just detta tågsetet var ryckigare än vanligt tyckte jag. Sen blev det lite sämre ändå eftersom vi blev stående i Skövde i nästan en timme. En kille som åkt olovligt på tåget vägrade hoppa av och polis fick tillkallas. Bra eller dåligt med detta var att vår konduktör, en sån där underbart kompetent person, fixade så vi fick åka med samma tåg hela vägen till Stockholm – inklusive SL från Stockholm Södra. Det är nämligen planerade rälsarbeten som gör att all tågtrafik är inställd mellan Stockholm Södra och Stockholm C och jag hade därför bokat byte i Hallsberg för att komma in norrifrån och slippa bytet på Stockholm Södra. Nu missade vi alltså bytet i Hallsberg och fick lov att sitta kvar hela vägen samt åka på ordinarie biljett på pendeln. Hejja! Och vi blev ändå bara lite försenade in till Stockholm när allt kom omkring.

 

I Stockholm var det lite roligt kaos. Kaoset stavas Pridefestival precis utanför dörrarna på vårt hotell men vi lyckades krångla oss emellan allt folk och fick till vår förtjusning checka in trots att vi var lite tidiga för det. EmmaLi och Milla lämnades på hotellet hos våra vänner Kjenny å Melker (mer nedan om vad dom hittade på allihop) och vi skuttade upp i trängseln på Klarabergsviadukten. På korttidsparkeringarna utanför Centralens entré möttes vi upp av vår säljare Andreas för hämtning/skjuts till Hammarby Sjöstad (där företaget har sitt kontor) och så himla smidigt och lyxigt allt flöt på! Ett litet smakprov av vad vi la på ordern ser du nedan:

 

Efteråt tog vi Emelie sjövägen till stan. På vägen passerade vi platsen våra barn valde framför att hänga med mamma å pappa på jobb 😁 lätt val såklart och vi är så himla glada och tacksamma att Jenny och Kenny lät våra kids hänga med dom hela eftermiddan! 🎢❤️

Mer kul här än på inköp tydligen! Undrar vad attraktionen längst till vänster heter?

Som boende nära Liseberg (Göteborg) och Tivoli (Köpenhamn) tycker jag allt på Grönan känns oerhört inklämt. Tydligen spenderades också mer tid i köer än uppe i attraktioner så särskilt prisvärt blev väl besöket kanske inte ur den aspekten, men alla var efter vad jag förstår nöjda med eftermiddagen så då jämför vi inte mer nöjesfält i det här inlägget idag.

Eftersom saker tagit lite mindre tid än planerat för Mattias och mig fick vi sätta oss på en solig uteservering en stund innan dom andra var klara på Gröna Lund. Sämre kunde en ju ha det än med en t’exempel suröl på Oaxen på Djurgården!

 

Sen möttes vi upp utanför entrén till mikronöjesparken och tog båten över till Skeppsholmen. Vi hade bokat bord på Torpedverkstan för kvällsmat, och det var väl kanske en måltid vi kunde både haft och inte haft om jag ska vara lite krass. Men sällskapet var topp och det är ju ändå det viktigaste!

Efter denna första dag i huvudstan promenerade vi hem till hotellet och dök ner i våra gosiga sängar i finfina rummet på Continental! Jag hade bokat i mycket god tid och roffat åt mig en juniorsvit till bara svindyrt pris. I vanliga fall kostar det ju fetsvinmycket pengar, nu alltså bara svinmycket 😅 Men. Det blir lätt värt det när det här blir enda sommarsemestern vi har i år. Och eftersom tågresorna för oss alla fyra kostade ungefär lika samma som en enda natt på hotellet så kan en ju resonera som så att biljetterna var väldigt billiga och att vi då kunde spendera lite extra på boendet! Bara det att tjejerna får en egen fullbredds bäddsoffa att snarka i UTAN att vi förlorar all disponibel golvyta att röra oss på är värt en tusing eller så. Typ. Intalar jag mig själv 😶

Mer om Stockholmsvistelsen kommer. Jag ligger ju ändå fett efter (detta nosas i början… ehum, mitten… av september) så då kan jag lika gärna göra minnesanteckningarna kompletta!

Tjenixen!

1/8: Fjäril'n vingad syns på Morkullan
4/8: Stockholm med familj, vänner och jobb (del 2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *