5/8: Stockholm med familj, vänner och jobb (del 3)

4/8: Stockholm med familj, vänner och jobb (del 2)
6/8: Stockholm med familj, vänner och jobb (del 4)

Tredje och sista dagen med sällskap av familjen Singbloms. Vi delade på oss idag redan efter frukost: Mattias, Milla och jag drog på inköp till Oscar Jacobson och EmmaLi hängde med dom tre andra till Vasamuséet. Visserligen gick det inte riktigt som vi tänkt, men slutresultatet blev ändå bra och vi mötte upp på Birger Jarlsgatan efter färdiga bestyr!

Inköp hos OJ

I min kalender stod ett annat klockslag än hos säljaren så det blev initialt till att traska ut på stan några timmar. Det blev en smula kostsamt det där oplanerade trasket, men jag hade goda smakråd och färgen var svår att motstå på karamellen som nu är i min ägo (och finns att skymta på en av bilderna nedan) 👛 👜

När det väl blev vår tur hos Oscar J fick vi först veta att vår ordinarie säljare inte längre jobbade kvar (enligt ryktet vi senare fått höra från flera håll var det ett väldigt osnyggt avslut på den anställningen men vi vet ju inte säkert vad som är sant). Snygg ekipering fick vi iallafall se och lunch bjöds vi på.

 

Sammanstrålning och avsked

Lagom i tid strålade vi alltså samman på en restaurang precis i närheten av vårt inköp. EmmaLi var otroligt glad och nöjd med sin dag på Vasa – ungefär varsomhelst för att slippa hänga med på jobb hade nog varit godtagbart iofs, men just spännande museum kan vara riktigt roliga att besöka för blivande sjätteklassare! – och vi var nöjda med vad vi köpt till butiken för nästa säsong. Vi kramades hejdå och vinkade för nu var det dags för våra vänner att fara hem. Vilka kanondagar vi haft ihop! Verkligen massor av tack för sällskap och glada skratt och hjälp att ”vakta” våra barn fina ni!

Nu önskar jag såklart att jag haft en vettig bild att visa på oss allihop. Men det blev liksom inte så mycket fotograferande. Vi hade såattsäga för roligt för det 🙏🏻

uteservering på Birger Jarlsgatan
Inte det flashigaste stället direkt, men lätt det mest strategiska läget utifrån situationen! Bra rekat Kjenny!

 

Eftermiddag i Gamla Stan

Det finns egentligen bara en sorts shopping vår äldsta dotter kan genomlida med gott humör: Science Fiction-bokhandeln i Göteborg eller Stockholm 😁 Eftersom vi inte hade några planer för eftermiddagen tog vi en tur till Gamla Stan för att göra elvaåringen glad! Och om hon blev glad! Hon fick sin verkligt åtrådda ryggsäck (som vi trevligt prutade ner hos en rar säljare pga uppochnervänt mönster) och som alla föräldrar vet: glada barn ger glada föräldrar! Eller var det tvärtom? En sen eftermiddagsöl med tillhörande läsk blev det i en av gränderna och faktiskt tror jag det är allra första gången jag suttit på en av dom där små uteserveringarna och tittat på folk. Turistigt som attan, ja, men också ganska trevligt och avslappnat.

ny ryggsäck inför skolstarten
En högst efterlängtad rygga och plötsligt var vi två glada nyblivna väskägare!

 

Kvällsmat och nattutsikt

På rekommendation hade vi bokat bord på restaurangen TAK på ”nya” trendiga Brunkebergstorg. Vi har tidigare bott på Scandic Downtown Camper så vi är bekanta med området, men nu finns här ju både restauranger och fler hotell. Bl a ligger hajpade At Six här (vi var inne och tittade, snyggt japp, men rätt opersonligt trots mjuk design när det blir så maffigt och stort). En snabb googling lärde mig också att det nästan var här de beryktade Klarakvarteren låg?

Lite besvikna

Restaurangen då? Njä. Inte. Vi är bortskämda med otroligt bra mat hemifrån (en av landets bästa sushikockar jobbar faktiskt på en krog i Varberg) och detta var… inte lika bra som vi är vana vid. Trevligt välkomnande av hovmästaren men sen tog det liksom slut. Kanske för att vi är barnfamilj? Kanske för att det inte är bättre än såhär?

  • Först fick vi vänta ganska länge på att få beställa
  • Sen fick vi vänta ganska länge på att ges möjlighet att be om en förklaring av menyn (som var lite bökig).
  • Bra var att maten kom ganska fort iallafall
Våtservetter är inte dumt när en serverar fingerpillarmat?

Stället hade en stor andel engelsktalande personal och anar därför att en del av problemet ligger i språket. Fast jag tycker nog att en lära sig vad ”servett” eller ”toalett” heter när en serverar på restaurang? När vi till exempel efter avslutad måltid satt alldeles kladdiga om händerna – vi hade inte slabbat oresonligt, vi hade skapat vår egen Temaki (dvs japansk taco) vid bordet – och frågade efter en våtservett fick vi ett ”no we don’t have”, ackompanjerat av en svängande hästsvans som försvann iväg.

Utsikten var bäst med det här besöket. Tilläggas ska då att ändå var ganska beckmörkt.

dessert på restaurang TAK i Stockholm
Desserten var bildskönast att fotografera för den hade vi inte byggt ihop själva 🙂

 

När vi kom hem till hotellrummet var vi visserligen mätta men inte särskilt upprymda sådär som en kan bli efter en lyckad matupplevelse. Det kändes så himla tråkigt. Vi hade sett fram emot ännu en trevlig kväll med god mat och glada skratt men måltiden kom ju liksom aldrig igång. Utsikten från rum 811 var också ungefär densamma som från vårt fönsterbord på TAK. Dvs svart och ganska ödslig. Fast det är en charm i nattmörka städer också tycker jag!

nattutsikt över Klarabergsgatan från vårt hotellrum
Utsökt över Åhléns och en öde Klarabergsgata i natten (kl 00:39)
4/8: Stockholm med familj, vänner och jobb (del 2)
6/8: Stockholm med familj, vänner och jobb (del 4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *