27/10: Höstlovssol garanterad!

19/10: Bröstcancermånaden oktober
28/10: Promenad i Afantou.

Eftersom familjens korta gemensamma sommarsemester blev lite vissen – vädermässigt – tog vi redan tidigt i höstas kontakt med ”vår” resebyrå för att garantera sol och bad för höstlovet. Kan säga att det beslutet kändes riktigt bra igår när det regnade lite spåspik och blåste friska höstvindar! Dessutom, håll i dig nu, jag bloggar i realtid!

Ny bekantskap

Historiskt sett har vi spenderat en bunt oktoberveckor på Gran Canaria. I år kändes resvägen dit för lång. Inte för att det just nu är längre till Kanarieöarna än vanligt, utan för att jag vill lägga så lite tid som möjligt på själva resandet. Tåg- och möjligen bilresor kan få ta lite tid. Flyg ska gå fort. Tid spenderad på flygplatser och i taxi/bussar ska minimeras.

Vad återstår då i oktober för den som vill ha sol och värme? Jo, t ex Medelhavet. Eftersom barnen aldrig varit nånstans runt detta innanhav kändes det dags att göra premiär: Grekland ropade på oss. Först ropade Kreta men Rhodos lockade högre med erbjudande om lite lugnare boende och framför allt bättre avgångar (jag undviker helst att åka mitt i natten). Charter är smidigt ibland och efter att ha jämfört prisbild i egen bokning av flyg, transfer och boende landade vi ändå hos Apollo. Med ål änklos och allt…  🙃

Regelbryterska

Vid bagagebandet är det oerhört viktigt att stå längst fram vid bandet för att komma åt sin väska. Några resenärer trotsar modigt regeln – t ex jag – men jag lovar bättra mig nästa gång. Jag ska då inte heller ur ena mungipan nynna Sällskapsrese-temat ☀️ ”dududududötu!”

Framme!

Det tog evigheter för bussen att lämna flygplatsen (för många passagerare utifrån bokning? dom räknade oss iaf två gånger och bad om biljetter en gång) men när vi väl gav oss iväg var det en smidig 40-minutersresa.

Hotellet är najs, personalen supertrevlig, rummet är kanon och vädret är ljuvligt, soligt och oväntat varmt och tjoho! Nu börjar semestern!

19/10: Bröstcancermånaden oktober
28/10: Promenad i Afantou.
4 comments Lägg till din
  1. Det hände som förr när man skrev från internetcafé: hela texten försvann … så jag nöjer mig mef att skriva heja, heja ha det bra, allt är bra hemma!
    Pssr frn mr

    1. Äsch var det mycket du skrivit? Det försvann för mig också när jag skulle kommentera så det verkar vara nåt dumt med nosarna 🙁 Jag blir utkastad från inlägget hela tiden? Copy paste får det bli och försöka igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *