28/10: Promenad i Afantou.

27/10: Höstlovssol garanterad!
29/10: Morgonyoga!

Det är lugnt och stilla här vi bor. Några hotell ligger utspridda på generösa avstånd och den steniga stranden sträcker sig längs östkusten. Vi är nära det turkiska fastlandet så det blåser inte nåt nämnvärt. Mattias och jag gick en kort promenad för att utforska de närmsta omgivningarna.

Klapperstensbotten, blåturkos hav och sandgrus

Stranden består mestadels av runda småsten, kalksten och grus. Närmast strandlinjen är havet turkost och ut mot horisonten går nyanserna ihop med himlens. Att kalla den vacker bär lite emot. Ändå är det nån slags skönhet i det karga. Foton på havet och stranden närmast oss kommer en annan dag, just nu fokuserar jag på promenaden.

Vingligt men härligt

Adidas badtofflor är bättre till annat än att vandra längs steniga stränder, det kan vi enkelt konstatera. Inga vrickade fötter men heller ingen avslappnad vandring 🙂 Havet är djupt och blått och även om stränderna som sagt inte är särskilt bildsköna så är det ändå nåt inbjudande med det där ogästvänliga.

Lågsäsongstomt

Vi vek av från havet och följde en trottoar. Vi gissade att den skulle leda till vägen utanför hotellet och därigenom ta oss runt och tillbaka hem.

Lågkonjunktur?

Huruvida det beror på vissen grekisk konjunktur eller bara allmänt ont om pengar i skattkistan är svårt att veta, men här står två ofärdiga hus. Det ena nästan klart utvändigt, det andra bara ett betongskal.

Fångad av stämningen snattade jag en oliv direkt från ett träd… fifan!! Som ett resultat av detta inleddes fem minuter spott och spe. Den smakade nämligen som en kombination av gift och beskt!! Och inte hjälpte det ett dugg att spotta heller… Konstaterar att det gamla talesättet ”pallad frukt smakar bäst” inte gäller här i Grekland. Eller så gäller det bara inte oliver? Oavsett ångrade jag mig i samma sekund jag lät den pallade oliven röra mina smaklökar. Men asså ärligt? Tji fick jag som trodde att oliver var ”färdiga” direkt från trädet.

Sen var vi tillbaka hemma på hotellet och hela utflykten hade inte ens tagit en halvtimme. Tydligen räcker det med en kort promenad för att bli ölsugen. Iaf om en har töntigt plastarmband som måste utnyttjas 😉

27/10: Höstlovssol garanterad!
29/10: Morgonyoga!
2 comments Lägg till din
  1. Vet inte om det fortfarande är så men förr byggde dom inte klart husen för då skulle dom betala skatt, därför pågick alltid bygger av ”övervåningen” hur många år som helst.

    1. Heh! Det är väl lite som när jag ska svara på kommentarer? Det tar ett par år eller så… :/ Fast seriöst så låter det inte helt osannolikt att det skulle kunna vara så? Vi får försöka åka tillbaka nångång och se om husen blivit klara.

      Nu när jag tänker på att åka tillbaka så undrar jag om inte vi var bland de sista gästerna de hade på vårt hotell? De stängde för vintern veckan efter vi åkte, dvs vi var de sista gästerna, och när de skulle ha öppnat igen på våran hade ju Covid-19 slagit till… tänk vad lite vi visste då. Vad lite vi alltid vet om framtiden? Både skönt och lite läskigt att det är så tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *