Fredagspepp hitåt, ja tack!

30/6: om att avsluta första halvåret 2021 med en femma i slingan
Hurra för fina lilla Kitten Jansson 2 år idag!

I mina övriga sociala medie-kanaler har jag i över ett år delat ganska friskt om hur vårt lilla hus snart hamnar i vinterskugga av två stora nybyggen. På Instagram finns t ex nästan lika många grävskopor och byggnadsställningar som hästöron numera. Nå. Nu är skuggan för evigt här så det är på tiden att böla ut lite även i nosarna. Så… lite omtänksam fredagspepp önskas tack! Jag vet ju att ingen peppar så bra som ni, fina nosare!

Förr och nu

Här under ser du två bilder från vårt sovrum: Nu vs Förr. Nä, inte riktigt exakt från alldeles supersamma vinkel men det är ändå bra nära! Bilden till vänster är från idag, den till höger från förra torsdagen…

What a difference a week make… män ja ä’ äntä bitter! HAHA! Vem sjutton är jag kidding?!

I de fönster du ser finns det fem olika lägenheter. Där kommer det alltså bo fem olika familjer. Jag gjorde matten och kom fram till att fem familjer sannolikt betyder minst 10 personer. Vi har önskat oss grannar i 19 år. Då hade vi iofs tänkt oss EN granne… nu får vi sju (x2 eftersom det är två hus som byggs).

Villa Morkulla

Vår lilla villa är visserligen minst på gatan med sin markplatta på 74 kvadrat och ungefär 8 meter i nock. Tror vi har knappt åtta meter i nock och ungefär 6 meter i takfot, men vem räknar exakt? Grannkåken har 220 kvadrat i botten, åtta meter i takfot och når 10,4 meter i nock. Och eftersom huset är byggt i en T-formation har vi mer långsida än kortsida mot oss. Plus ett fetstort hisschakt. Dessutom kommer en balkong rakt framför vårt sovrum, trots att det skriftligen lovats att hela fasaden mot oss skulle bli balkonglös. Fast vad har en liten sketen familj att sätta mot ett företag som omsätter 8 mdkr…? Att detta bygget rör hela vårt liv tas det tyvärr ingen hänsyn till när pengarna snackar och det inte är sin egen bakgård en bygger på.

Framtidströst

Den enda tröst vi just nu känner är att det förhoppningsvis blir lite bättre när de trista byggbarackerna äntligen försvinner. Dom har varit där i flera månader och gör väl inte nån glad med sitt utseende – med det sagt förstår jag självfallet deras syfte, men jag behöver la inte gilla dom för det? Barack-trösten hjälper dock inte vårt vardagsrum som numera aldrig mer kommer få se nån himmel såtillvida vi sitter på golvet eller snubblar över en vinstlott och får möjlighet att öppna upp åt trädgården!

Fredagspepp? Jatack!

Det gäller att famla grässtrån nu! Och jag famlar för fullt. T ex skulle vänliga ord av typen ”jag hajar att det är skittrist att du bor centralt och nu får skugga av hus som behövs pga bostadsbrist” eller ”usch va tråkigt att det inte kommer va som det alltid har varit” eller ”visst VAR det bättre förr?” eller bara ett enkelt ”stackars er!” för det skulle verkligen värma denna lite kyliga fredag i slutet av augusti när våra livsvillkor vänds upp och ner och vardagen för all framtid kommer bli en helt annan.

Tjenixen!

30/6: om att avsluta första halvåret 2021 med en femma i slingan
Hurra för fina lilla Kitten Jansson 2 år idag!
11 comments Lägg till din
 1. Ni har er fulla rätt att vara bittra! Ett tag i alla fall, för sedan måste man försöka släppa det för att kunna må bra. Det är ”asagobbatrist” att få sin utsikt förstörd på det viset. Centralt läge har så klart många fördelar, men just detta är inte en av dem. Kom dock ihåg att även om utsikten blir begränsad finns övriga fördelar med ert boende kvar, myspys inomhus, trevlig trädgård, nära till allt (utom lantisar som oss😉) och en fantastisk fin familj som bor där. Håller tummarna för en vinstlott, så ni kan skapa er egen utsikt mot trädgården. Kraaaaams❤️

  1. Åååååh!!! Bästa finaste peppen verkligen ❤️❤️ TACK fina du för kloka ord, omtankar och såna där viktiga sanningar!!

   Så glad för din kommentar Anna! Betyder mycket och ger massor av energi 🙏🏻

   Krams tillbaks!

  1. Nu har jag googlat!

   Problemet är att det var just kommunen som inte godkände balkong mot gatan som utlovat pga markhöjd och bottenyta. Men. Jag bryr mig ju inte så mycket om orsak till förändringen i ritningen, den drabbar ju oss lika illa oavsett anledning 🙁 dom hade lovat ”inga balkonger åt ert håll” och nu har vi en.

    1. Det läget har tyvärr redan passerats är jag rädd. Vi tog såklart en diskussion direkt (det var då vi erbjöds den där hotellnatten du vet 🥴) och kom fram till en kompensation vi fann överkomlig. Vi förstod, och förstår, att vi inte haft nåt enda litet gnuttigt att sätta emot när kommunen godkänt det ena men inte det andra, så oavsett överenskommelser mellan oss så stod vi under bilan 😳

 2. Men! Klart det är bittert!
  När man haft fritt synfält och ingen som gluttar in så är det självklart och förståeligt att ni grämer er över att den friheten försvinner. Det ÄR synd om er och det ÄR överjävligt att dessa hus byggs just där. Bostadsbrist och allt vad det kan vara är en sak, att ni ska behöva lida för det en annan. ❤

  1. Tack min fina vän för sansad klokskap och vänliga omtankar 🙏🏻 Det bär ju emot att gnälla på sånt en ändå inte kan påverka, men… äh… du sammanfattar helt perfekt! ❤️

  1. Perfekt sammanfattning 😂

   PS. Fast när snickarna imorse, en lördag, drog igång kl 07.02 så hade jag lätt att hålla mig för skratt 😳

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *