om ullrikas nosar

I Ullrikas nosar finns min blogg som är mina nosar och min ventil. I nosarna läser du om vardagslunken och sådant som berör mitt hjärta; om människor runtomkring mig, händelser jag fastnat vid, undringar, funderingar och mina åsikter. Det är Ullrikas nosar helt enkelt.

Hellre snäll och vacker

Jag skriver öppet och ibland lite språkinnovativt om min vardag eller sånt jag har åsikter om. Oftast hellre snäll och vacker, alltid personlig men inte uteslutande privat. Jag har hängt här i bloggen sen 2006 men på senare år har det blivit genant lite bloggande och desto mer skrivande och tyckande i Metas värld av Facebook och Instagram.

Vem är Ullrika?

Jag är: Medelålders. Mamma. Språkförtjust. Lite kulturnördig. Förr yoga och löpning, numera bara träning i stallet. Älskar att resa men klimatsamvetet har hållit mig på marken sen 2019.

Har svårt att vara tyst, ifrågasätter gärna och argumenterar. Inte rädd att vara lite obekväm där jag tycker det skaver. Lättare att så upp för andra än mig själv (men det blir bättre med åren!). Diskuterar gärna med oliktänkande för det ger nyare infallsvinklar, mer spännande debatt och nyanserade lärdomar. Glad för det mesta men ibland ledsen eller arg. Försöker vara positiv och se möjligheter. – vilket blir både svårare och enklare ju äldre jag blir.

En lite trasig kropp med gamla diskbråck och sedan några år atros i nästan alla leder (känns det som). Det går att lära sig leva med smärta. Vissa dagar är riktigt bra! Och dom däremellan är bara transportsträckor försöker jag tänka.

Naiv? Jo, men det är för att jag försöker se gott i mänskor. Egenföretagare i lilla familjeföretaget. Fru. Och feminist såklart!

Ullrikas nosar – Vardagslunk i västkustliv

Eftersom jag varken har tid eller kunskaper att vara perfekt bjuder jag hellre på en kopp kaffe i vår slarviga trädgård. Under tiden diskuterar vi vardagen, närheten, världen, politiken, livet, samtiden, vänskapen och kärleken. Alltid kärleken! Ibland lite sport och jobb. Och även om det inte alltid syns i nosarna så… alltid den himlastormande käftsmällskärleken och känslan av att faktiskt få vara lyckligast, den känslan jag får från mina barn och min make. TACK! Därför att… utan er, inga inspirationer! Så enkelt är det.

Välkommen hit!

2 comments Lägg till din
 1. Hey,

  Saw your post on WordPress site looking to make blog posts full width.

  This worked for me. Maybe it will be useful?

  /* Make Single Post Full Width */
  .single-post #secondary {
  display: none !important;
  }
  .single-post #primary {
  width: 100% !important;
  }

  1. Hi Nathan, and thank you SO much for your input and help. It didn’t help, unfortunately, but I reckon I just have to cope with the fact that my blog doesn’t look like I want it to do 🙂 Perhaps they make updates along the way that will solve my problem? Until then I try and live prosper anyway 🙂

   Cheers from Sweden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *