Dagsens tips: låna, byt och köp begagnat!

25.6 - om vikt och ovikt(ighet).
26.6 - om att flyta med strömmen.

Jojo. Det är ett fattigmanstips. Men det är inte bara dom stora inkomsterna man blir rik på säger dom…

Efter att ha mailpratat med min bästaste gravida vän idag kom jag att tänka på hur mycket tid (och pengar!) vi sparat på att låna – eller köpa begagnade – grejer till EmmaLi. I huvudsak kläder [jo, det var mycket pojkoutfits i början], men också t ex babysitter och bilbarnstol. Hade jag vetat hur oviktigt jag skulle tycka det är med egna grejer hade jag glatt lånat på mig mer; bärsele, babygym, skötbädd, ätstol och varför inte nappflasksflaskor. Och jodå. Jag kunde nog ha lånat mer kläder också*! Nån som har lite snajsiga girlie-clothes att låna ut kanske? 🙂

Samtidigt som jag minns hur skittråkigt jag tyckte det var att inte få köpa egna kläder till min lilla bäbi i början, lika glad blir jag nu när jag märker hur mycket pengar jag(/vi) faktiskt sparat! För att inte tala om all tid jag sluppit lägga på att springa i affärer! = min ofavvosysselsättning

PS. Jupp. Internetshopping är najs, aj nöu. Men det blir nog dyrare i längden också?

*Jag försökte faktiskt låna på mig gravidkläder [tyckte det var så jämrans trist och onödigt att köpa såna] men jag hade ingen att låna av. Därför sprang jag också runt i mina vanliga kläder så länge det gick. Vilket enligt somliga i familjen kanske var en liten smula för länge…!

25.6 - om vikt och ovikt(ighet).
26.6 - om att flyta med strömmen.
14 comments Lägg till din
 1. Begagnat är kanon.. Gravidkläder? Sparade pengar, är bäst. Jagg tar fortfarande gärna emot gratid kläder.. Både till mig och mina barn.. Dotterns absoluta favoritkjol, har kostat gratis t.ex.

  Att shoppa suger.

  Svar: Jag tror att de flesta som kommer ihåg hur årstiderna BRUKADE se ut, undrar.. Tror inte att du och jag är ensamma.

 2. Också vi märkte hur vi blev överösta av barnkläder från både vänster och höger. inte nog med alla nya kläder som vänner och släktingar köpte åt en, utan också massor av begagnat. Innan vi hann säga: "Det räcker nu", så vart vardagsrummet fylld till bredden av kläder, barnstolar, selar, flaskor, babygym osv osv.

  Många såg sitt tillfälle att bli av med sin skit som de säkert tyckte tog onödig plats i garderoben. Men. Också vi määrkte hur själaglada vi blev när någon i bekantskapskretsen fick barn. Vi fyllde en svart sopsäck, åkte hem till dem och tömde helt sonika ut innehållet på deras vardagsrumsgolv

  (ja, det är väl klart att vi hade sorterat ut smutsigt och söndrigt).

  Förresten….

  Ladda ned skivan säger du?

  Skall du bli Kottebyz första pirat?

  Jag blir själaglad. Eller skall jag bli det?

 3. Jajamen. Fådda kläder är toppen. Och alla andra pryttlar förstås. Då kan man med desto större glädje unna sig att handla en och annan riktigt fin grej/klädesplagg till den lilla någon gång. Och tänk på miljöaspekten också: varför skall man handla och konsumera en massa till en bäbis som slängs på tippen efter några månader? Mycket bättre att dela och dela med sig om man har vänner med småbarn.

  PS. Det blir lite knepigare med kläder ju större de blir. Dels slits det ju mer och det blir färre plagg att skicka vidare, dels kan de börja ha egna åsikter om färger osv 🙂

 4. t0tta: gravidkläder = kläder för en gravid, dvs när kroppen blir för stor för sina vanliga outfits 🙁

  Kotteby: vi blev inte så väldans överösta (tyvärr). men visst är det lite känsligt att vilja låna ut, det märker jag nu när jag har vänner som är gravida. sen är människor olika, jag är ju rätt ekonomisk (snål, säger min mamma) och en smula miljömedveten så jag tycker det är prima fisken att låna. och som du skriver, vad ska jag göra av alla sitters, selar och gym när Maali vuxit ur dom?! låta min kompis sälja på Tradera kanske 😉

  sen. nä. inte blir glad. hmm. jag var ironisk. det är såklart svårt för dig att veta [som inte känner mig] men jag är en sån som inte ens vet hur man piratladdar. å enda piraten som skulle få mig att börja pirata är troligen johnny. i hans piratvik skulle jag apselut kunna tänka mig bunkra ett slag.

 5. f.d. kolikmamma: tjo! du spikar rätt på [vad jag tycker]!

  och njo, jag har förstått att det kan bli skarpa lägen vid påklädning längre fram. men det är därför jag passar på nu medan jag fortfarande har makt över garderoben 🙂

  ps. av nyfikenhet. vet jag vem du är?

 6. Hehehe, jo jag vet vad gravidkläder är.. Jag hade bara aldrig såna.

  Svar: Mickla… Tja.. Greja.. typ…Om man t.ex ska bygga ihop nåt, men inte kan, så micklar man tills det går.. Eller nåt.. Kanske en variant på "meka" när jag tänker efter… Fast det gäller inte bara bilar då.

 7. Svar #2 ang. "mickla"… I detta fallet, betydde det typ "pyssla".

  (Sorry, var tvungen att kolla i vilket sammanhang jag hade använt det.. .Var som sagt RÄTT trött igår S)

 8. Hmm, nja, det är ju kul att få en hel del begagnat, men det är inte helt fel att få köpa lite kläder själv heller, enligt mitt tycke, men alla är vi olika…

 9. t0tta: åååh! såklart! men du kanske inte var sån tjockis som jag…

  Petra: men jag tycker ju som du?

  🙂

 10. Nej, råkade bara komma in på din blogg när du kommenterade någon annanstans. En av få bäbibloggar (om du nu vill vara i den kategorin…) som är kul att kika in på ibland. Är det ok?

 11. f.d. kolikmamman: mjau! självklart är det okej! jättekul att jag passerat tuffa silen och fått godkännande OK i ändan 🙂 – vrider mig lite av svensk värdelös-på-att-ta-positiv-kritik, jättetack!

  anledningen till att jag frågade är för att du ju dyker upp här ibland (med intressanta kommentarer!) och då blev jag lite nyfiken på om vi kanske t o m känner varann – paw rihk titt 🙂

  ps. du bifogar aldrig nån adress, men jag vill ändå säkra: har du kanske nån egen blogg jag kan följa?

 12. nä. vem hinner… 😉 blir tajtare nu när jag börjar jobba [halvtid] på måndag antar jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *