31/8: om kungabarn och andras ungar.

29/8: om min Inga ❤️
1/9: om förberedelser...

Iofs hänger jag alltid dåligt med i skvallersvängarna men att Carl Philip och Sofia skulle få barn (igen) har jag faktiskt missat! Nu har det iaf tydligen blivit leverans och eftersom jag inte hyser något särdeles agg mot kungahuset så mottog jag nyheten med neutral min, men noterade till min förtjusning att det inte någonstans i de initiala pressreleaser jag stött på mötts av någon utförligare info än att både mor och barn mår bra. Äntligen är den ganska ointressanta frågan ”vad blev det?” offentligt obesvarad och jag gillar’t!


Helt utan gnäll har det såklart ändå inte varit. På P3 Nyheters Instagramkonto kommenteras under den glada nyheten om ett nyfött och friskt barn inget annat än ganska trist monarkikritik. Då kunde jag inte vara tyst igen så under kommentaren ”Ännu ett barn vi som skattebetalare måste betala för” svarade jag: Fast gäller inte det alla barn? Som går i skattefinansierad skola, cyklar på skattefinansierade vägar och kanske åker tåg nångång? Barn till föräldrar anställda i kommunala eller statliga sektorn måste dessutom betalas för dubbelt (eller trippelt, om båda föräldrarna är t ex polis, lärare, läkare eller politiker anställda av icke-privata företag) eftersom deras löner per definition är skattepengar. Asså. ”Ännu ett barn vi skattebetalare måste betala för”-argumentet blir rätt taskigt tycker jag.. Jag fick då veta att ”deras apanage låg 127.5 miljoner år 2015 [sic]” och jag som inte har nån aning om vem som får vad eller hur mycket replikerade Jag är inte ett dugg koll på [sic] hur mycket av apanaget som går till respektive familj, och jag vet inte heller hur stor del som går till att sköta parker och slott som annars ändå varit i statens ägo och därför skötts med hjälp av skattemedel. Fick Carl Philip och hans familj 127,5 gillar alltså? men det fick jag inget svar på för sen blidde det tyvärr ingen mer diskussion?

Jag har full förståelse för att republikaner ogillar kungahuset osv. Men att under en lycklig nyhet om ett nyfött barn inte kunna hålla igen truten för annat än vänligheter… det är rätt bedrövligt tänker jag. Ochdärmedbasta.

29/8: om min Inga ❤️
1/9: om förberedelser...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *