23/1: om en finne i örat och packkaos del 1.

22/1: om ett nytt halsband och ett prickigt barn.
Dagsens tips: Uti bôgda!

För jäfvulen. Jag är för gammal för finnar men om de nu envetet ska dyka upp så kan jag leva med dem i ansiktet. I öronen är I N T E okej på nåt vis – acne är iofs inte okej alls i min ålder, hör du det kroppen? Dessutom kliar öronfinnar nåt alldeles galet. Vroksjab.


Det där med stundande solsemester förresten. Det är ju skithärligt och ljuvligt och alldeles alldeles underbart – särskilt när det regnar från alla håll och är tre isbitsgrader ute. Att packa däremot är det inte. Jag avskyr att packa. Det ger mig en mild ångest. För visst går det fint att steppa runt i samma strandklänning i sex veckor, men… jag har ju så mycket fina kläder i garderoben och där gör de ju ingen glad? Mycket roligare att släpa dem med sig då! Trettio kilo ska jag la ändå inte lyckas få ihop i textil :p tischor och tunna tunikor (särkilt dom i siden) väger ingenting typ. På skofronten blir det flipflops, löpskorna och eventuellt ett par till. Eller två par. Till mitt försvar får jag gruvligt ont i höfterna, knäna och ryggen av flipflop så jag ska försöka altinera med ett eller två par ”vanliga” men tunna skor. Bikinis däremot! Där går jag bananas! Sex sju stycken blir det nog 😀

Ullisar på Koh Kradan, 25februari2016

Sen är det det där med teknik. Kameran väger. Och ficklampor (som vi behöver på Bulone). Och datorn? Och alla mobiler och surfplattor och… skolböcker! Och flytvästar till barnen? Laddare en masse till alla mobiler, surfplattor, kameror och datorn. Kanske lite leksaker och enkelt pyssel till barnen (vill inte behöva köpa det när deras rum svämmar över av det här hemma). Böcker! Pocketböcker iofs men de väger ju inte mygga. Solkräm!! Alla olika skönhetsprodukter förresten kommer ihop med medusin etc behöva en egen liten väska. Handdukar brukar vi faktiskt aldrig dra med oss men nu ska kidsen ha varsin på skolan (att försöka övertyga dom till att nöja sig med en sarong… nixpix, jag har andra strider att ta…). Mina träningskläder blev en färgglad liten stapel, både yoga och löpning blir roligare om en är glatt klädd tycker jag. En samling gossedjur ska vi säkert ha med också? Och solkräm! Skrev jag det? :p

Milla å jag på Klong Dao (2mars)

Bilden på Milla å mig här ovanför är en av mina minnesbilder och målbilder. Stilla, lugnt, ljuvligt varmt, härligt sällskap och inga måsten! Bikinibilden är en annan typ av målbild. Snyggfiltet fångade brännan fint men resten… stilla ledighet gör att en mänska ser så där harmonisk ut!


Å så har vi knappt börjat titta på barnens kläder. Gött att dom är grymma på att själva välja, och att välja bra!


PS. Maken har typ packat klart. Han tittade in i garderoben, grabbade tag i en liten hög och voila! Fusk tycker jag.

22/1: om ett nytt halsband och ett prickigt barn.
Dagsens tips: Uti bôgda!
14 comments Lägg till din
   1. Jag fixar inte de där tjocka tegelstenarna de har och släpade en liten tunn på vår långresa! Alternativet för mig är att sova utan!

    Tips för barnens skolhanddukar är att ta med varsin nästan utsliten och lämna kvar när ni åker hem. (Att lämna kvar är också ett bra tips för barnkläder som kommer vara för små i sommar. Dels finns det lokalt behov dels finns ett samarbete med ett barnhem på gränsen till Burma som heter children of the Forrest som det brukar samlas in till varje år)

    1. Har inte tänkt på kuddarna som varken hårda eller mjuka faktiskt! Jag snurrar runt så mkt i sängen att jag gärna sover utan – förutom på sidan.

     Gamla handdukar har vi faktiskt inga kvar 🙂 dom har gått åt på resorna under årens lopp, så nu är det till att välja bland de riktigt tunna som kidsen brukar ha på idrotten i skolan.

     Kläder tar vi alltid med gamla på resorna (när såna finns), men i år blir det inte så mkt att lämna kvar. Annars brukar vi ha en tom resväska hem nästan!

     1. Förra året var hela sommargarderoben urvuxen. Så jag tog med kläder som räckte i två veckor och lämnade typ allt… kändes bra med tanke på hur fattigt land vi besökte.

      Nä, vi har också tömt de urtvättade handdukarna. Just nu sitter jag på tre reklamhanddukar som får offras nästa sådant läge. Melkers skolhandduk köpte vi tillsammans med skolmugg i ett av tälten.

      1. Turligheten med att åka på sommarsemester i fel säsong är ju att en kan rensa garderoben just så som du beskriver! Fast sen är jag lite kluven till hur välgörande det är med gamla kläder också, särskilt i ett land som Thailand som har en egen textilindustri dom behöver hålla igång. Det blir liksom en balansgång för samvetet. Jag brukar iaf plocka med de där älsklingskläderna en egentligen inte vill skiljas från men som redan för tre säsonger sen borde fått gå hädan, och i hälften av fallen följer de med hem igen 😀 de blir sällan återvunna/använda utan hamnar kanske i bingen. Fast jag vet ju att städarna på många resorts i Thailand har det jäkligt dåligt och då kan en av mina tröttnade men fortfarande estetiskt okejiga plagg kanske bli en extra dricks?

       Reklamhanddukar har vi också! Men dom är såna där tjocka fluffiga alldeles för tunga och värdelösa att torka sig på men supermjuka :p Själv kör jag ju sarong (reklamvariant från Marina till första thai-trippen! utmärkt kvalitet för är verkligen använda mycket men fortfarande i fint skick!) och möjligen en liten resorthandduk att torka blöta händer på – för att lästa boken inte ska bli förstörd!

      2. Just barnkläder kan man räkna med kommer till nytta. Om inte städerskan på resorten har barn i rätt storlek så har någon hon känner det. Och som jag skrev samarbetar man på lanta med ett barnhem på gränsen till Burma dit man samlar in kläder varje år. Då behövs också kläder som funkar för tonåringar.

       Men roligaste historien på temat jag hört var mannen som på kryssning i Egypten bestämt sig för att ta med en ren kragtröja per dag. Litet reklamtryck, men företaget hade bytt logga så tröjorna var ”oanvändbara”. Planen var att inte ta med hem. Så varje dag försökte han på olika sätt få städpersonalen att förstå att de fick lov att ta tröjan. Och varje dag låg den fint vikt på sängen. Till sist lämnade han hela högen sista dagen. När vi väntade på bussen kom de springande med hans tröjor fint förpackade… Där någonstans lyckades han få dem att förstå att de gärna fick ta tröjorna. (Och ja, de som jobbade som städare på båten hade det inte fett ställt så en ny tröja spelade roll)

  1. Jag har en omvandlare med 5 USB-portar som jag har vid sängen hemma och en resevariant med uttagsvarianter för hela världen och 2 USB-ingångar. Dom kommer la sätta skräck i eluttagen (den ena maxar 8A!) men dom täcker behovet av kontakter! – för det är väl en grendosa för eluttag du menar? Sen brukar vi dra ut kontakten till TVn om det finns en sån och vips har vi ett extra uttag! Men bra tips!

 1. Plåster har du inte skrivit, inte heller tvål, tandkräm, schampoo, balsam, nagelsax eller fickkniv för diverse ”operationer”!

  Phu, allt väger och tar plats… det slutar kanske med att du får nöja dig med flipflops och en eller två strandklänngar!😣 …eller be Mallias packa för er allesammans?

  Fast handbagage för tre pers sväljer ju en del av det tunga teknikjoxet!😁

  1. Jodå! Det står under ”skönhetsprodukter” och ”meducin etc” 🙂 fast några operationer blir det inte!

   Nä den här gången blir det mer än flipflop och strandklänning! 😁

   När tjejerna å jag åkte själva första gången hade vi en mellanstor och två små väskor i handbagagestorlek. Då hade vi två rejäla flytvästar, mängder av pocketböcker och en del leksaker. Den här gången är det inga flytvästar, däremot en del böcker eftersom skolan ska starta ett bibliotek. Får se hur många väskor det blir! Vi har ju Lanta Villa som bas så vi kan lämna kvar stora väskorna där när vi drar till Bulone. Vi har trettio kilo var varav tre handbagage á 5 kg. Bara kamera och dator väger ju typ en väska 🙃

 2. Jag läste inte ”powerbank” – men det förutsätter jag att du har med dig 😉

  Du har ju gjort det flera gånger förut, och det har gått bra, så dags att mantra ”trust the process” och bara acceptera att just nu SKA det kännas kaos och det är helt okej att det är tokigt och rörigt, det ordnar sig.

  Alla är inte sådana som Maken din, var och en har sitt sätt och hans är inte bättre än ditt.

  Löv!

  1. Åååh tack för pepp! Du har ju rätt såklart men… äh… mycket lättare att lyssna på goda råd från andra än att ge dom till sig själv!

   Powerbank har jag faktiskt tagit fram en liten, men jag använder aldrig såna så vi får se. Har gruvligt bra batteri på mobilerna och är sällan långt från ett eluttag. Extra laddkablar och omvandlare däremot har jag nämligen alltid med mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *